Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Van servicebedrijf tot polyvalente pompenspecialist
Maestro Pump verhuurt ook dieselpompen, hier opgesteld voor de omleiding van riolering.

Van servicebedrijf tot polyvalente pompenspecialist

Met een gedeelde focus op verkoop, verhuur en service is het bedrijf actief in de industrie- en bouwsector. “En dat van losse verkoop van pompen tot projectmatige levering”, vertelt zaakvoerder Pieter De Ruyck.

Maestro Pumps mikt op vijf pijlers: de verkoop van pompen en wisselstukken in de industriesector, de verkoop en verhuur van drainage- en afvalwaterpompen voor de intercommunale markt en aannemers, de installatie en renovatie van pompstations, het onderhoud van en interventies op pompstations en tot slot de verhuur van pompen, leidingwerk, stuurkasten en zelfs dimensionering van puttendesign op projectbasis. Pieter De Ruyck: “Op basis van onze kennis geven wij iedere klant een correct advies voor de meest efficiënte en de economisch meest verantwoorde oplossing. Bij Maestro Pumps draait alles rond pompen, dit in de brede zin van het woord.”

“Momenteel kunnen wij debieten verpompen tot 10.000m³/h en we kochten verschillende soorten en diameters van leidingen.”

Projectmatig

Ook voor rioleringswerken profileert Maestro Pumps zich als een betrouwbare partner. Pieter De Ruyck: “We beschikken over een verhuurvloot van drainage- en afvalwaterpompen waarmee we rioleringen kunnen omleiden tijdens werken. En dit voor projecten die we zelf uitvoeren of in opdracht van aannemers. Momenteel kunnen wij debieten verpompen tot 10.000m³/h en we kochten verschillende soorten en diameters van leidingen. Klanten kunnen ook aansluiten op ons of hun eigen monitoringsysteem zodat draaiuren, verstoppingen, overstort en verpompte debieten 24/7 kunnen worden opgevolgd. Daarnaast renoveren en plaatsen we in de rioleringssector ook nieuwe pompstations voor aannemers en intercommunales. Van het design en de levering tot eventueel het plaatsen van de pompen, het leidingwerk en de sturing. Uiteraard met de nodige opvolging en onderhoud achteraf.”

Wijdverspreid netwerk

Een ruime ervaring in verscheidene pomptoepassingen biedt Maestro Pumps de mogelijkheid om met de meest voorkomende merken te werken. “Onze techniekers worden op regelmatige basis bijgeschoold en we zijn al jaren een erkend servicepunt van de Xylem Groep (Flygt, Lowara, Goulds, Vogel…). De Flygt afvalwaterpomp is op de Belgische markt het meest gekend en bovendien een zeer innovatief merk. Wij opereren vanuit Kruisem, waar we een uitgerust atelier met rolbrug hebben. Hier zijn een vijftal mensen tewerkgesteld en dan zijn er nog eens een vijftal onderhoudstechniekers en een vijftal monteurs onderweg die uitsluitend onderhoud uitvoeren op installaties die wij verkocht hebben. Daarbovenop hebben we een VCA** certificaat en zijn al onze lassers gecertificeerd. Doorheen de jaren creëerde Maestro Pumps een wijdverspreid netwerk van West-Vlaanderen tot Brussel en Antwerpen. En ook over de Waalse grens krijgen we steeds meer voet aan grond”, besluit Bart Van der Eecken, mede-zaakvoeder.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details