Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Veiliger en efficiënter hijsen dankzij radiobesturingen en camerasystemen

Veiliger en efficiënter hijsen dankzij radiobesturingen en camerasystemen

Veiligheid en efficiëntie zijn essentieel bij hijswerken. Vandaar dat er op werven steeds vaker gebruikgemaakt wordt van draadloze radiobesturing en camerasystemen. Dit biedt de kraanmachinist een optimaal zicht op zijn lading, laat hem toe om beter te werken en elimineert dode hoeken. Het bedrijf E.T.A. Systems, opgericht in 2015 op basis van 30 jaar ervaring, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van dergelijke innovatieve systemen.

“E.T.A. Systems is importeur en exclusief Belgisch verdeler van de draadloze Hetronic-radiobesturingssystemen en de Falcon-IQ-camera’s”, vertelt zaakvoerder Marc Aertsen. “We mikken enkel op superieure kwaliteit. Hetronic staat in diverse sectoren bekend als dé referentie inzake draadloze radiobesturing. Dankzij de camerasystemen die op de machines geïnstalleerd zijn, krijgt de machinist zicht op de zones die voordien buiten zijn gezichtsveld vielen. Dit vermijdt dode hoeken, wat de veiligheid ten goede komt, en garandeert bovendien een betere workflow.”

Hetronic-radiobesturing

De Hetronic-radiobesturing is beschikbaar in verschillende toepassingen: voor bouwkranen, torenkranen, rolbruggen, alle soorten laad-, los- en hijsapparatuur, brekers, rupsmachines en hoogwerkers. Marc Aertsen: “Draadloze radiobesturing biedt tal van voordelen: de ‘mobiliteit’ van de gebruiker neemt toe en het vergemakkelijkt de besturing van de machine. Er bestaat ook Hetronic-radiobesturing waarvan het controlemechanisme gekoppeld is aan camerabeelden, zoals onze Falcon-IQ-camera. Dit systeem wordt voornamelijk gebruikt op speciale toestellen met een beperkte zichtbaarheid, zoals graaf- en tunnelboormachines.”

Het gamma Hetronic-zenders, die hun robuuste design koppelen aan een niet-aflatende efficiëntie, ongeacht de gebruiksomstandigheden.

 

Allerhande modellen

Een radiobesturingssysteem bestaat steeds uit een zender en een ontvanger, en er zijn allerlei verschillende modellen en opties beschikbaar. Marc Aertsen: “E.T.A. Systems is de ideale partner om klanten door de bestaande mogelijkheden te gidsen. We helpen ze bij het kiezen van de juiste apparaten en aangewezen programma’s, waarna we ze eveneens bijstaan bij de installatie. De uiteindelijke keuze is steevast gebaseerd op de beste prijs-kwaliteitsverhouding, in functie van de specifieke gebruiksmethode die de klant voor ogen heeft. Klanten kunnen in het geval van problemen altijd terugvallen op onze technische dienstverlening en ondersteuning.»

Trends van nabij opvolgen

Draadloze radiobesturing wint alleen maar aan belang. Voor E.T.A. Systems is het dan ook cruciaal om de laatste nieuwe trends van nabij op te volgen. “Onze prioriteit is om op de hoogte te blijven van de laatste evoluties in de sector en in functie daarvan nieuwe producten aan te bieden of bestaande apparaten aan te passen. We voorzien daarom ook in opleidingen voor machinefabrikanten en gebruikers. Bovendien hebben we het volste vertrouwen in Hetronic, dat als referentie in zijn domein een absolute voorloper is op het vlak van innovatie. Als exclusief verdeler kunnen we niet anders dan op hetzelfde niveau acteren”, besluit Marc Aertsen.   


E.T.A. SYSTEMS

Satenrozen 24b, 2550 Kontich

T +32 3 237 20 55

F +32 3 237 21 84

E [email protected]

www.etasystems.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details