Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Veiligheid, kwaliteit en efficiëntie als basis van duurzame onderneming
Aclagro profileert zich vandaag als een geïntegreerde speler met vier pijlers: infrastructuurwerken, grond- en afbraakwerken (inclusief ontmanteling en asbestverwijdering), bodemsanering en waterzuivering, en grondreiniging.

Veiligheid, kwaliteit en efficiëntie als basis van duurzame onderneming

Aclagro – onderdeel van de Square Group – profileert zich vandaag als een geïntegreerde speler met vier pijlers: infrastructuurwerken, grond- en afbraakwerken (inclusief ontmanteling en asbestverwijdering), bodemsanering en waterzuivering, en grondreiniging. Efficiëntie, kwaliteit en veiligheid zijn prioritaire elementen in de organisatie van Aclagro.“Op lange termijn een duurzame en rendabele onderneming neerzetten met complementaire actitiveiten en een gezond economisch evenwicht is een mooi streefdoel”, vertelt managing director Marc Jonckheere.

De volledige verticale integratie van de diensten, gecombineerd met het uitgebreide machinepark en het menselijk kapitaal van Aclagro, maken het bedrijf uniek in zijn kracht, snelheid en kwalitatieve uitvoering. Marc Jonckheere: “We zijn actief in een aantal disciplines die aan elkaar gekoppeld zijn. De doelstelling is om onze klanten, zowel private klanten als overheidsopdrachtgevers, voor een heel aantal zaken te ontzorgen. Door onze verscheidenheid aan diensten worden we vaak vooraan, maar ook achteraan projecten ingeschakeld.”

Met de medewerkers als grootste kapitaal en een duidelijke bedrijfsfilosofie voelt Aclagro zich gewapend voor de toekomst.

Onestopshop

Zo zijn afbraak- en grondwerken, bodemsanering, grondreiniging en asbestverwijdering doorgaans onderdeel van het voortraject. Marc Jonckheere: “Vervolgens is het de beurt aan de algemene aannemer voor de heropbouw van de site en uiteindelijk verschijnt Aclagro weer op het toneel voor de infrastructuur- en omgevingswerken. Op die manier zijn we een onestopshop voor de klant. Door de bundeling van deze activiteiten beschikken onze publieke en private klanten over een uniek aanspreekpunt waar ze voor een waaier aan werkzaamheden terecht kunnen.” 

Dekking over heel Vlaanderen

Om zijn klanten nog beter te kunnen bedienen en om de slagkracht in het noordoosten van het land te vergroten nam Aclagro begin 2020 Michiels Aannemingen NV over. Sinds de overname werd de synergie van de verschillende vennootschappen snel duidelijk en werkten beide ondernemingen binnen Square Group regelmatig samen op gemeenschappelijke projecten. Om verder te groeien en uniformiteit te creëren naar de buitenwereld toe werden op 1 oktober 2021 de activiteiten van Michiels Aannemingen NV volledig geïntegreerd in Aclagro. Marc Jonckheere: “Voor de klanten betekent dit een grote troef omdat er nu slechts één aanspreekpunt is. Ook voor Aclagro is die volledige integratie een meerwaarde. We hebben nu mensen ter plekke om in te zetten voor projecten in die regio en ons materieel kan makkelijk het hele land doorkruisen. Met deze strategische overname kunnen we nu over heel Vlaanderen onze diensten aanbieden. En we kijken verder dan Vlaanderen. Zo begonnen we enkele jaren geleden from scratch met een uitvalsbasis in de regio Luik om het zuidoosten van het land te coveren.”

De volledige verticale integratie van de diensten, gecombineerd met het uitgebreide machinepark en het menselijk kapitaal van Aclagro, maken het bedrijf uniek in zijn kracht, snelheid en kwalitatieve uitvoering

Open communicatie

Deze strategische beslissingen tonen aan dat Aclagro ook in tijden van een gezondheidscrisis de blik vooruit blijft houden. “Ik ben overigens zeer tevreden over de manier waarop we deze onverwachte pandemie hebben aangepakt”, vertelt Marc Jonckheere. “In het voorjaar van 2020 vertraagden de activiteiten licht, maar we hebben snel geschakeld, maatregelen getroffen en de werkzaamheden weer hervat. Met dank ook aan de overheidssteun en het Europese relanceplan. Intern kozen we vanaf dag één voor een transparante en directe communicatie naar de medewerkers, onder andere via whatsapp om alle werknemers tegelijk te kunnen aanspreken. Maar we moeten er geen doekjes om winden, corona zorgde voor een deuk in het sociale welzijn. Teams, Zoom … zijn allemaal geweldige tools, maar op alle niveaus werd sociaal contact met de collega’s gemist. Ook voor enkele nieuwe medewerkers, die pas na maanden face to face konden kennismaken, was het zeker niet evident. Het is voor ons heel belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, op de juiste plaats staat en zich belangrijk voelt als individu in het grotere geheel. Zo’n sfeer creëren is de enige optie om de juiste mensen te vinden en voor lange tijd aan ons te binden. Want dat blijft toch een van de grote uitdagingen, voor de hele sector trouwens.”

“Groeien is geen doel an sich. Op lange termijn een duurzame en rendabele activiteit neerzetten met complementaire actitiveiten en een gezond economisch evenwicht is dat wel.”

Duurzame en rendabele activiteit

Met de medewerkers als grootste kapitaal en een duidelijke bedrijfsfilosofie voelt Aclagro zich gewapend voor de toekomst. “Groeien is geen doel an sich. Op lange termijn een duurzame en rendabele activiteit neerzetten met complementaire actitiveiten en een gezond economisch evenwicht is dat wel. En dat met een sterke focus op duurzaamheid en drie onmisbare keywords: veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Onze klanten optimaal bedienen met een duurzame visie is de essentie van het verhaal. En zowel onze eigen mensen, onderaannemingen als klanten appreciëren dat. En uiteraard moet Aclagro ook op het vlak van bedrijfsvoering het duurzame voorbeeld geven. Daarom hebben we bijvoorbeeld de elektrificatie van ons volledige bedrijfswagenpark ingezet en wekken we onze eigen energie op door middel van zonnepanelen”, besluit Marc Jonckheere.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details