Begin dit jaar kondigde ISOFAQ, familiale groothandel gespecialiseerd in materialen voor wegenbouw, trots de exclusieve samenwerking aan in België met PRS. Hiermee wordt de Neoloy® Tough Cell geintroduceerd op de Belgische markt. Deze geocellen bestaan uit ultrasoon gelaste kunstofstrips en beschikken over zowel technische, economische als ecologische voordelen voor tal van grondwerken voor onder andere wegenbouw, spoorwegen, havens …
Al meer dan 30 jaar bekleedt ISOFAQ een leidende functie als gespecialiseerde groothandel van materialen voor het verzamelen, infiltreren, bufferen, reinigen en afvoeren van water. “Hiervoor kunnen we terugvallen op een aantal exclusieve samenwerkingen over meerdere decennia met wereldwijd gerenommeerde partners”, vertelt Gregory Quaegebeur. “Ook ons eigen machinepark voor de omhulling van drainage en IT-buizen maakt ons uniek in de markt.”
Geocellen zijn een 3D-systeem waarmee je vullingsmaterialen kan vastzetten of opsluiten. Ze kennen eigenlijk hun oorsprong eind jaren zeventig, begin jaren tachtig voor hoofdzakelijk militaire doeleinden met korte termijndoelstellingen. Het had als bedoeling om op instabiele ondergronden snel tijdelijke wegen aan te leggen voor de passage van militair materieel.
Net zoals vele andere materialen hebben geocellen een evolutie meegemaakt. De meeste fabrikanten blijven halsstarrig vasthouden aan HDPE als grondstof. De mensen van PRS gingen op zoek naar een grondstof die kon voldoen aan lange termijnverwachtingen. In hun zoektocht kwamen ze terecht bij een uniek ontwikkeld polymeer, namelijk Neoloy®. Op die manier werd die kwaliteit naar een uitzonderlijk niveau gebracht.
“Een product zoals de Neoloy Tough Cell is echt een product dat we niet aan ons voorbij konden laten gaan”, gaat Gregory Quaegebeur verder. “De voordelen van dit product kunnen heel groot zijn ten opzichte van ander geosynthetische materialen. Het zijn ook besparingen en issues die meer en meer belang hebben voor het klimaat: minder CO2-uitstoot, duurzaamheid …
en dat zelfs in extreme omstandigheden. Dit product is uniek en laat ons toe om ons reeds ruim aanbod van geosynthetische materialen te vervolledigen. Is er een specifiek ingewikkeld vraagstuk, dan kunnen wij ongetwijfeld helpen met onze geotextielen, -grids, -composieten en natuurlijk Neoloy ®.”
De Neoloy® Tough Cell (by PRS) bestaat uit kunstofstrips die op vastgestelde punten ultrasoon worden gelast. Door het opspannen van deze kunststofstrips verkrijg je een honingraatstructuur: geocellen. Deze kunnen gevuld worden met een granulaat, zand, aarde of gerecycled materiaal. Door de complexe interactie van de celwand, celgeometrie en de vulling verkrijg je een uniek cellulair systeem. Hierdoor verbetert het de prestaties van de gebruikte vulmaterialen en verhoogt het draagvermogen van verhardingsconstructies.
De Neoloy® geocellen tonen zich bijgevolg een heel duurzame oplossing voor uw projecten door het behoud van bepaalde eigenschappen tot meer 75 jaar na installatie. Het gebruik brengt bijgevolg zowel technische, economische en ecologische voordelen met zich mee:
De belangrijkste toepassingsgebieden van de Neoloy® geocellen zijn onder andere de wegenbouw (verhard en onverhard), containerterminals, distributiecentra, spoorwegen, stabilisatie taluds, steile wandconstructies … De Neoloy® Tough Cells werden reeds meer dan 20 jaar succesvol wereldwijd ingezet in meer dan 10 000 projecten. Ze voldoen dan ook aan de meest toonaangevende industriestandaarden ter wereld. Het productgamma bestaat uit 3 categorieën qua treksterkte. Binnen deze groepen zijn er telkens een aantal types qua hoogte en celafmetingen. Dit laat toe om op maat van elk project het correcte product voor te stellen.
“ISOFAQ is nog altijd een familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring. Naast de persoonlijke aanpak die daarmee samen hoort is innovatie voor ons heel belangrijk. Mensen moeten weten dat, wanneer ze bij ISOFAQ aankloppen, ze niet enkel terechtkunnen voor de eenvoudige en standaard producten, maar ook de minder evidente oplossingen. Oplossingen die we kunnen aanreiken op maat van de klant. We proberen dit voor al onze productgroepen aan te bieden. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld regenwatermanagement. Daar zetten we de stap naar actief en slim regenwaterbeheer. Ook in dat segment willen we innoveren. Innovatie is de toekomst”, besluit Gregory Quaegebeur.