Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Verbondenheid met de natuur
Het B-rain Connect-bouwsysteem biedt concrete oplossingen voor hedendaagse uitdagingen.

Verbondenheid met de natuur

In een tijd waarin duurzaamheid en klimaatbewustzijn centraal staan, is het essentieel dat we slim omgaan met onze hulpbronnen. Wat als we niet alleen de mens, maar ook de natuur betrekken bij onze oplossingen? Het bouwsysteem B-rain Connect biedt een antwoord op deze vraag en gaat verder dan traditionele benaderingen.

Het project begon met de visie om hemelwater op een intelligente manier te beheren en te hergebruiken. Bovendien ziet B-rain Connect ‘de boom’ als een medegebruiker in dit proces, waardoor de verbinding
tussen mens en natuur versterkt wordt. Het resultaat is een ontwerp dat niet alleen het hemelwater ter plaatse houdt, maar ook de beleving in beperkte ruimtes optimaliseert. Een van de innovatieve aspecten van het B-rain Connect-bouwsysteem is de geordende invulling van nutsleidingen. Hierdoor worden aansluitingen en herstellingen efficiënter uitgevoerd zonder hinder te veroorzaken.

Maar waarom is dit zo cruciaal voor onze toekomst? Einsteins woorden echoën door de tijd: “Als de bijen verdwijnen van de aarde, zou de mens nog maar vier jaar te leven hebben.” Bijen, essentieel voor bestuiving, zijn slechts een voorbeeld van hoe onze verbinding met de natuur onze overleving beïnvloedt.

B-rain Connect gaat verder dan alleen bouwen; het verbindt mensen, bouwt aan een duurzame toekomst en zorgt ervoor dat onze beslissingen van vandaag geen spijt zullen veroorzaken in de toekomst.

Bouwblokken als oplossing

Het B-rain Connect-bouwsysteem biedt concrete oplossingen voor hedendaagse uitdagingen. Door verschillende B-rain Connect-bouwblokken met elkaar te verbinden, kunnen straten, pleinen, parkings en fietspaden snel, slim en kostenefficiënt worden gerealiseerd. Maar de uitdagingen blijven bestaan. 

Hoe geven we bomen de ruimte om te groeien en herstellen we het evenwicht tussen mens en natuur? Hoe voorkomen we overstromingen bij zware regenval en behouden we comfort in stedelijke omgevingen? B-rain Connect zoekt antwoorden op deze vragen door mensen met praktijkervaring te verbinden. Het netwerk brengt ontwerpers, studiebureaus, nutsvoorzieners, aannemers en openbare bouwheren bij elkaar om samen te werken aan duurzame oplossingen. Het doel is duidelijk: futureproof bouwen zonder spijt binnen vijftig jaar.

Betere omgang met bomen en regenwater

B-rain Connect is meer dan een bouwsysteem; het is een gemeenschap van individuen, bedrijven en organisaties die geloven in een betere omgang met bomen en regenwater in ons dichtbebouwde land. Hun modulaire prefab bouwsysteem, ontwikkeld door praktijkexperts, is lokaal en duurzaam geproduceerd. Het proefproject in Wiekevorst, dat in december van start is gegaan, laat zien hoe het bouwsysteem in de praktijk werkt. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om de ontwikkelingen te volgen en contact op te nemen voor meer informatie. Kortom, B-rain Connect gaat verder dan alleen bouwen; het verbindt mensen, bouwt aan een duurzame toekomst en zorgt ervoor dat onze beslissingen van vandaag geen spijt zullen veroorzaken in de toekomst. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details