Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Verdichtingsmachines voor alle toepassingen

Verdichtingsmachines voor alle toepassingen

Met meer dan 50 types verdichtingsmachines kan Husqvarna terugvallen op een allesomvattend aanbod en voor elk grond- of asfaltproject een oplossing voorzien. Bij het ontwerpen van deze zware machines neemt het Zweedse bedrijf steevast ergonomie, veiligheid en gebruiksgemak als leidraad.

In februari 2018 nam Husqvarna de activiteiten Beton en Verdichting over van de firma Atlas Copco: een stap verder in de internationale ontwikkeling van deze wereldspeler. “Die aankoop was een belangrijke stap voor Husqvarna. Nu kunnen we een volledig segment aanbieden. De klant kan in een welbepaald project van start tot finish op onze diensten een beroep doen”, zegt Petteri Koikkalainen, Global Product Manager Light Compaction.

Het assortiment verdichtingsmachines van Husqvarna bestaat uit vier productcategorieën: stampers, voorwaartse triplaten, tweerichtingstrilplaten en walsen. Deze zijn elk gericht op specifieke toepassingen. “Ons gamma kent eigenlijk geen blinde vlekken”, merkt Koikkalainen op. “Wat onze klant ook moet doen met de grond of het asfalt, we hebben voor elke toepassing wel een geschikte machine in huis. We hebben niet voor niets meer dan 50 verschillende versies.” 

Om te garanderen dat elke klant ook met het juiste toestel naar huis gaat, zet Husqvarna sterk in op het vormen van betrokken en uiterst deskundig personeel. Ook het verkoopteam moet gespecialiseerd zijn op vlak van de Husqvarna-verdichtingsmachines. “In België hebben we bovendien een streepje voor, want het internationale trainingscentrum van de groep bevindt zich in ons land, in Aat. Elke klant kan de toestellen hier met eigen ogen aan het werk zien en ze zelf uittesten”, aldus Kris De Rudder, Country Manager Husqvarna Belgium.

Verdichtingsmachines

Dodemanshanden
Als wereldspeler met een sterke reputatie heeft Husqvarna enkele patenten op innovatieve elementen die de machines nog net dat tikje sterker, performanter en veiliger maken. Een voorbeeld hiervan zijn de trillingsdempende handvaten. De Rudder: “Veelvuldig gebruik van dit soort machines resulteert vaak in medische klachten, de zogenaamde ‘dodemanshanden’. Vanwege de trillingen lopen vingers het risico om af te sterven. Husqvarna heeft daarom een systeem ontwikkeld waarbij de hendel bovenaan losgemaakt kan worden, zodat deze los in de handen hangt. Zo is het mogelijk om de machine te besturen zonder dat de trillingen op de handen worden overgedragen. Dit is een belangrijk voordeel voor wie deze machines dagelijks moet gebruiken.” 

Koikkalainen vult aan: “Ergonomie en veiligheid staan bovenaan ons prioriteitenlijstje bij het ontwerpen van deze machines. Onze machines zijn zodanig ontworpen dat de operator zich niet moet bekommeren over de handeling van de machine, maar over de opdracht die voor hem ligt. Net daarom zijn de machines zo ontworpen dat je ze niet de hele tijd met beide handen moet vasthouden om vooruit en achteruit te bewegen.”

Verdichtingsmachines

Husqvarna verdeelt zijn verdichtingsmachines via de gespecialiseerde verdeler in de bouwsector en verhuurcentra.

 

Afstandsbediening
Een gloednieuwe innovatie waarmee Husqvarna kan pronken, is de op afstand bediende sleufcompactor, die eerstdaags op de Belgische markt verschijnt. “Dankzij de Bluetooth-afstandsbediening is het mogelijk om de machine beneden in een sleuf of bouwput te plaatsen, en deze vanop afstand te besturen”, aldus De Rudder. Werken met afstandsbediening is natuurlijk ook veiliger, aangezien de operator ver uit de buurt van obstakels, gassen en eventuele grondverzakkingen kan blijven. Husqvarna verdeelt zijn verdichtingsmachines via de gespecialiseerde verdeler in de bouwsector en verhuurcentra.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details