Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Verrijdbare betoncentrales voor alle toepassingen

Verrijdbare betoncentrales voor alle toepassingen

Door de schaarser en duurder wordende grondstoffen wordt voor de productie van beton steeds vaker gebruik gemaakt van betongranulaten. Dat betekent meer betonproductie on site, wat meteen ook de vraag naar mobiele en verrijdbare betoncentrales doet stijgen. Het Nederlandse bedrijf VDW Bouwmaterieel zit op de juiste trein. “Onze verrijdbare betoncentrales zijn overal inzetbaar en zijn speciaal ontworpen voor de verwerking van gerecycleerde materialen”, vertelt zaakvoerder Roeland van Dee.

Het is belangrijk om een goed onderscheid te maken tussen mobiele en verrijdbare betoncentrales. “Voor het plaatsen van mobiele centrales heb je nog steeds de hulp van een kraan nodig”, vertelt Roeland van Dee. “Onze verrijdbare centrales staan op een vrachtwagen en kunnen op die manier erg makkelijk ingezet worden. Groot voordeel is dat alle grondstoffen mee vervoerd kunnen worden en dat de centrale bijzonder mobiel is. Een verrijdbare betoncentrale is de perfecte machine voor afgelegen bouwlocaties en voor bouwplaatsen waar ter plekke betonproductie nodig is. Zo kan je correct en duurzaam beton produceren.”

Voor Nederland en België voldoet VDW Bouwmaterieel aan de respectievelijke KOMO- en BENOR-certificatie. Roeland van Dee: “Onze verrijdbare centrales voldoen zo aan alle technische specificaties die ook voor grotere centrales gelden. Alles wordt gewogen: grondstoffen, de toevoeging van cement, water… En alle toepassingen zijn mogelijk. Van eenvoudige recyclingbeton en chape tot snelbeton voor reparatie van betonwegen. Je moet zo’n verrijdbare centrale zien als een volwaardige betoncentrale, maar dan verkleind en op een vrachtwagen.”

Recycling
Het bedrijf benadrukt het belang van het gebruik van gerecycleerd materiaal en granulaten voor de productie van beton. “Eigenlijk zijn onze machines speciaal ontworpen voor dergelijke betonproductie”, aldus Roeland van Dee, die zelf een achtergrond in de recyclagewereld heeft. “Recycleren is dan ook onderdeel van de basisgedachte van VDW Bouwmaterieel. En eigenlijk kunnen we ook niet anders. In Nederland is het steeds moeilijker om vergunningen voor pure grondstoffen zoals zand en grind te krijgen. Voor alle duidelijkheid: onze machines kunnen alle soorten betonproductie aan, maar de focus ligt wel op recycling.”

VDW Bouwmaterieel

“Je moet zo’n verrijdbare centrale zien als een volwaardige betoncentrale, maar dan verkleind en op een vrachtwagen.”

 

Lokale productie
Naast verrijdbare betoncentrales verkoopt VDW Bouwmaterieel ook silo’s. “Wij zijn distributeurs van silo’s binnen Nederland, Duitsland en Zwitserland”, legt Roeland van Dee uit. “Deze silo’s zorgen voor de perfecte combinatie met onze verrijdbare betoncentrales, waardoor er moeiteloos, langdurig en lokaal geproduceerd kan worden. Een gebouw wordt gesloopt, een breker zorgt voor de juiste graderingen, water is doorgaans op de werf aanwezig en dan heb je enkel nog cement nodig voor productie. Ecologisch is die lokale productie een grote meerwaarde. In het verleden werd het puin afgevoerd en had je nog een extra transport voor de levering. Dat transport valt weg wanneer je alles op locatie verwerkt en produceert.”

Eigen engineering
De machines die VDW Bouwmaterieel maakt, worden gebruikt binnen diverse industrieën. Van recyclingcoöperaties en industriële bouwmaatschappijen tot agrarische toepassingen. “Omdat we kwaliteit hoog in het vaandel dragen, stopt ons verhaal niet bij de levering van het product. Begeleiding, service en reparatie, in onze eigen productiehal in Tiel (Nederland), behoren eveneens tot ons dienstenpakket. Behalve de weegtechniek, een gecertificeerde specialisatie waarvoor we beroep doen op een derde partij, hebben we ook alle engineering in eigen huis. Daardoor kunnen we kort op de bal spelen en snel en accuraat ingrijpen bij eventuele problemen”, besluit Roeland van Dee.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details