Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Vlaamse Confederatie Bouw organiseert studiereis Bordeaux-Biarritz 26 – 28 september

Vlaamse Confederatie Bouw organiseert studiereis Bordeaux-Biarritz 26 – 28 september

Natuurtechnische milieubouw langs de snelweg A63

Vlaamse Confederatie Bouw / Groen in de Bouw organiseert van donderdag 26 tot zaterdag 28 september een studiereis met als onderwerp de ecologische werken uitgevoerd bij de verbreding van de autosnelweg A63 van Bordeaux naar Biarritz.

Tips & trics uit de praktijk

Donderdag 26 september bezoeken we eerst enkele mooie voorbeelden van blauwgroene dooradering bij kwalitatieve stadsontwikkelingen in Bordeaux.

Vrijdag 27 september  gaan we dieper in op de natuurtechnische milieubouw en de ecologische werken die uitgevoerd worden bij de verbreding van de autosnelweg A63 Bordeaux-Biarritz. Ecoducten, nieuwe beddingen voor waterlopen en ecologische compensaties worden van nabij bekeken.

ontdek het programma en schrijf je in


Verbreding van de A63 Bordeaux-Biarritz

Studiereis Bordeaux-Biarritz

Door het toenemende verkeer op de snelweg A63, ook gekend als de Autoroute de la Côte Basque, waren ingrijpende werken onvermijdelijk. Naast aanpassingen aan de op- en afritten moest de snelweg ook verbreed worden. Over meer dan 60 km gaat men van 2×2 naar 2×3 rijvakken. Dit heeft natuurlijk een ecologische impact die men via natuurtechnische milieubouw probeert te verminderen.

Naast uitgebreide beplantingswerken worden heel wat technische natuurondersteunende werken uitgevoerd. Om er maar een paar te noemen: ecoducten, wildtunnels en vistrappen.
Maar ook de verplaatsing van kleine waterlopen en het compenseren van verloren gegane natuur zijn in het lastenboek opgenomen.


Blauwgroene dooradering in Bordeaux

Studiereis Bordeaux-Biarritz

De gemeente Bègles maakt deel uit van het samenwerkingsverband Bordeaux Métropole.
Nieuwe wijken worden ontwikkeld volgens de laatste stedenbouwkundige inzichten.

Les Sècheries
Een uniek en innovatief bouwproject in de stad. Les Sècheries kan men best omschrijven als een bewoond park, waar architectuur en natuur verstrengeld zijn tot een mooie landschappelijke ruimte. Dit betekent: een verscheidenheid aan woningen, gemeenschappelijke ruimtes en een overvloed aan groen. Kortom een groen dorp in de stad.

Ecowijk Terre Sud
Een ecologische wijk aangelegd op natte gronden met aandacht voor de natuur. Voor de groenzones van het project wordt er gebruik gemaakt van inheemse beplanting waardoor onderhoud tot een minimum kan herleid worden.

Studiereis Bordeaux-Biarritz

Na een jaar reeds een mooi resultaat.

 

Schrijf je in en ontdek zelf hoe men ook elders de natuur kansen biedt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details