Wegmarkeringen
01:00
25-09-2018

Voorlopers in wegmarkeringssector bundelen hun krachten

Wegmarkeringen De Groote-Deinze gaat samen met het Merelbeekse De Groote Gaston. Beide bedrijven halen de familiebanden aan en laten tegelijkertijd de nieuwe generatie het roer stapsgewijs overnemen. Een uitgelezen kans om een bedrijf, dat vijftig jaar geleden werd opgesplitst, opnieuw één te maken.

Continuïteit doorheen generaties
Het familiebedrijf wordt gesterkt vanuit beide familiale takken. De volgende generatie zal een sleutelpositie innemen binnen de nieuwe structuur. Zo wordt de continuïteit verzekerd, zowel binnen de eigen organisatie als in de externe bedrijfsvoering. Een echte aardverschuiving wordt het niet. Voor de klanten, die vaak bij beide bedrijven opdrachten hebben lopen, verandert er De eenmaking wordt ondersteund door Sufina, een investeringsholding onder leiding van de familie Moortgat, voorheen actief in de sector van autorijscholen.
Sufina wenst op lange termijn betrokken te blijven bij het reilen en zeilen van het eengemaakte bedrijf.

Wegmarkeringen

Gezamenlijke toekomst
Tijdens de eerste jaren blijft De Groote zowel opereren vanuit Deinze als vanuit Merelbeke. De knowhow komt wel meteen samen. Daarmee realiseert het bedrijf niet enkel een schaalvoordeel, maar ook een competitief voordeel. Nieuwe projecten worden steeds groter, dus een nauwere samenwerking komt alle partijen en de kwaliteit ten goede.     

Wegmarkeringen


De Groote-Deinze
De Groote-Deinze biedt oplossingen aan op het vlak van wegmarkeringen en belijning. De specialisatie strekt zich uit van openbare wegen tot sportzalen, bedrijfsgebouwen, parkings en privéterreinen. Naast het aanbrengen en verwijderen van wegmarkeringen plaatst het bedrijf ook stalen en houten vangrails voor overheden en ondernemingen.


De Groote Gaston
De Groote Gaston groeide uit tot een vaste waarde in de markeringssector. Het bedrijf wordt gesteund door een team van zo’n zestig medewerkers, die een beroep kunnen doen op een hoogstaand machinepark en een groot magazijn. Het bedrijf werkt in opdracht van de overheid, aannemers, luchthavens, kmo’s en privépersonen.

Tekst | De Groote   Beeld | Tallieu & Tallieu

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Almaroma