Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Vorm geven aan een duurzame omgeving voor iedereen
Aanleg Stadsbeek in Enschede

Vorm geven aan een duurzame omgeving voor iedereen

Duurzame omgeving

Specialisten houden zich al jaren bezig met vraagstukken over de openbare ruimte in grote en kleine steden, gemeenten en hun omgeving. Met de tijd spelen ontwikkelingen en veranderende inzichten een steeds grotere rol. Ontwikkelingen zoals gezondheid nu met COVID-19 en wateroverlast bij hevige regenval. En inzichten en kennis over duurzaamheid, groen en biodiversiteit. De inrichting van de openbare ruimte wordt een steeds grotere uitdaging. Naast genoemde ontwikkelingen en inzichten heb en krijg je te maken met veiligheid, toegankelijkheid, betrouwbaarheid. Want hoe richt je de ruimte in zodat deze nog leefbaar is met bijvoorbeeld de 1,5 m regel en toegankelijk is voor mindervaliden? Of het gebruik van duurzame materialen die jarenlang mee moeten en tegen een stootje kunnen?

Samen vorm geven

Steeds vaker is Bosch Beton betrokken bij projecten in openbare ruimte. Zoals de aanleg van Stadsbeek met hun keerwanden, waarmee gemeente Enschede de wateroverlast aanpakt. Iets soortgelijks deden zij eerder in buurtpark ’t Groeske in Groesbeek. De herinrichting van het park was nodig vanwege de overlast van het overtollige regenwater. In een nieuwe woonwijk in Houten is een uitkijkpunt gerealiseerd. Hier zijn keerwanden kruislings geplaatst en vormen ze met de beplanting een geliefde plek voor vlinders en insecten. Voor het nieuwe innamepompstation Bergsche Maas in Nationaal Park De Biesbosch, leverde Bosch Beton speciale keerwanden voor het omliggende terrein. Een aantal keerwanden kreeg een structuur en gaten waarin zwaluwen zich nestelen. In Genemuiden is met antracietkleurige radius keerwanden de openbare ruimte voor de winkels toegankelijker gemaakt voor mindervaliden.

Oplossing op maat

Om tot de juiste oplossing te komen, gaat de keerwandenproducent in contact met de klant voor een goed en eerlijk advies. Neem vrijblijvend contact op met het team. Zij gaan graag in gesprek voor een oplossing op maat voor uw situatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details