Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Wanneer een diepfundering een vereiste is
Trillingvrije grondverdringende schroefpalen voor het nieuwe casino in Middelkerke.

Wanneer een diepfundering een vereiste is

Grote én kleine bouwconstructies kunnen door De Waal Solid Foundations op verschillende paaltypes gefundeerd worden, trillingvrij of geheid. Voor bouwputten kan het bedrijf de klassieke (berliner- en secanspalenwanden) en nieuwste (CSM) beschoeiingstechnieken aanbieden. Bovendien is de onderneming marktleider op het gebied van grondverdringende schroefpalen. Met zijn uitgebreide en recente machinepark, ervaren medewerkers en ondersteunend eigen studiebureau behandelt De Waal Solid Foundations elk individueel project met aandacht, zorg en flexibiliteit.

Weerts in Oupeye: meer dan tienduizend grondverdringende palen voor de constructie en de vloer van logistieke gebouwen.

Wereldwijd ondervonden grote en kleine bedrijven hinder van de coronapandemie. Helaas ontsnapten ook Belgische ondernemingen zoals De Waal Solid Foundations niet aan deze onmogelijk te voorziene gebeurtenis. “De ingrijpende coronacrisis was ook voor De Waal Solid Foundations geen evidentie, gelet op de stilstand van de werven gedurende een drietal weken én het stilvallen van de economie”, beaamt CEO Olivier Rens. “Voor onze onderneming betekende dit een omzetdaling van ongeveer 20 %. Maar door een aantal grote werken, speciale opdrachten en de enorme inzet van onze vele medewerkers slaagden we er met zijn allen in om toch nog een heel mooie marge te realiseren. Gelukkig maar!”

Indrukwekkende realisaties

De kwaliteitsvolle aanpak van De Waal Solid Foundations kwam recent nog tot uiting op tal van grote werven, waaronder alleen al in België het indrukwekkende detentiecentrum in Haren, het nieuwe shoppingcentrum in Tubize, een groot logistiek park voor Weerts in Oupeye, verschillende logistieke projecten voor Katoennatie in Kallo, Beringen en Gent, de volledige ontwikkeling van de Hertogensite in Leuven, een reeks appartementsgebouwen in de nabijheid van Erasmus in Anderlecht, het Westland Shopping Center in datzelfde Anderlecht, Soenen in Hooglede en Lanklaar, Borealis in Zwijndrecht, de Ghelamco Arena in Gent, de Theunisbrug in Merksem, Pfizer in Puurs, het Grand Hôpital de Charleroi …

AZ Sint-Lucas in Assebroek: de eerste werf met de nieuwe Comacchio-machine.

Internationaal actief

De Waal Solid Foundations werd in 1959 opgericht als filiaal van een Nederlands bedrijf: De Waal Palen, actief in paalfunderingen. In 1987 werd het bedrijf afgesplitst van de Nederlandse moedermaatschappij en sinds 2006 maakt De Waal Solid Foundations deel uit van de Willemen Groep. De corebusiness van dit toonaangevende bedrijf is de uitvoering van paalfunderingen en beschoeiingen (grondkerende constructies). In totaal telt De Waal Solid Foundations om en bij de 175 medewerkers en realiseert het jaarlijks een geconsolideerde omzet van ongeveer 50 miljoen euro. De expertise van De Waal Solid Foundations op het gebied van grondverdringende schroefpalen is uniek in België. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze onderneming ook actief is in Nederland, Noord-Frankrijk en Luxemburg. Bovendien heeft het bedrijf ook twee buitenlandse vestingen: De Waal Polska in Polen en Willemen Carpati in Roemenië.

Secanspalenwand voor het Westland Shopping Center in Anderlecht.

Innovaties en investeringen

Inmiddels kan De Waal Solid Foundations bogen op meer dan zestig jaar ervaring. Steevast werkt dit dynamische bedrijf met een uitgebreid machinepark en innovatief state-of-the-artmateriaal dat niet zelden speciaal voor De Waal Solid Foundations ontwikkeld werd volgens de specificaties van het bedrijf. De ervaren, vakkundige en flexibele medewerkers voeren meer dan zeshonderd kwaliteitsvolle werven per jaar uit. De Waal Solid Foundations is een van de meest toonaangevende bedrijven in België op het vlak van diepfunderingen. “Onze belangrijkste specialiteit is het uitvoeren van trillingvrije dubbel grondverdringende schroefpalen en daarin blijven we in de toekomst verder investeren om de markt te kunnen blijven bedienen met de meest recente machines”, zegt Olivier Rens. “Daarnaast zullen we ook op het vlak van beschoeiingen verder investeren om onze groei te verzekeren en onze klantbedrijven te helpen en te ontzorgen. Kwaliteit, veiligheid en flexibiliteit blijven de drie basiswaarden waar De Waal Solid Foundations voor staat. Gemaakte afspraken worden gehonoreerd en mochten er zich moeilijkheden voordoen, dan worden deze ook opgelost. We focussen op een aantal technieken die we heel goed beheersen. De ploegen voeren dag in, dag uit dezelfde technieken uit. Dit heeft als voordeel dat zij kwaliteit leveren, rendement behalen en op een veilige manier de werken uitvoeren”, besluit Olivier Rens.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details