Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Wat is wegbebakening en waar dient het voor?

Wat is wegbebakening en waar dient het voor?

Wat is wegbebakening?

Onder wegbebakening valt eigenlijk alles wat te maken heeft met tekens over hoe je je in het verkeer dient te gedragen. Denk dan aan verkeerstekens en -borden welke je vaak langs de weg tegenkomt om het verkeer te regelen of te waarschuwen. Wegbebakening moet zo zorgen voor meer veiligheid in het verkeer. Naast verkeersborden en -tekens, kun je ook denken aan verkeerszuilen, reflectiematerialen, portalen en ander afzetmateriaal. Deze kunnen bijvoorbeeld aanduiden waar je mag rijden, hoe hard je mag rijden en of je een weg wel of niet in mag. Soms is deze wegbebakening niet permanent, bijvoorbeeld in het geval van werkzaamheden.

Heb je, bijvoorbeeld voor werkzaamheden, tijdelijke wegbebakening nodig en wil je reflectiemateriaal, portalen of een verkeerszuil kopen? Neem dan zeker een kijkje in het assortiment van Erdi, een specialist in onder andere wegbebakening.

Wegbebakening regels

Wegbebakening wordt niet voor niets ergens geplaatst. Ze zorgen voor meer veiligheid voor alle weggebruikers. Daarom is het dan ook belangrijk dat de aanwijzingen van de wegbebakening strikt worden opgevolgd. Iedereen begrijpt dat dit bij permanente wegbebakening inderdaad het geval is. Maar hoe zit het eigenlijk met tijdelijke wegbebakening? Ook in dit geval moeten de aanduidingen strikt worden opgevolgd.

Wegbebakening bij werkzaamheden

Dat betekent dat tijdelijke wegbebakening die bij werkzaamheden is geplaatst, niet zomaar kan worden genegeerd. Wat voor weggebruiker je ook bent, fietser, automobilist of voetganger, je zult deze aanduidingen moeten opvolgen. Het is ook helemaal niet slim om de wegbebakening te negeren, want de afzettingen of verkeersborden staan er per slot van rekening niet voor niets. Ze hebben hoe dan ook te maken met de veiligheid van jezelf of andere weggebruikers. Zo kan er bijvoorbeeld bebakening worden geplaatst om een gat in het wegdek. Volg je deze aanwijzingen niet op, dan kan dat dus heel verkeerd uitpakken. Daarom is het van groot belang dat ook de tijdelijke wegbebakening bij werkzaamheden goed wordt opgevolgd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details