Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Water Is Life Group drukt stempel op wereldwijde pompenindustrie
WILG veroverde geleidelijk aan de nationale markt, gevolgd door de Europese markt, om uiteindelijk wereldwijd zijn stempel te drukken op de pompenindustrie.

Water Is Life Group drukt stempel op wereldwijde pompenindustrie

De Water Is Life Group (WILG) zag op 1 augustus 1988 in Achel het levenslicht als Watertechniek Teunissen. Na verloop van tijd groeide de verleiding om aan de technische fabricage van pomp- en irrigatiesystemen ook de import en distributie toe te voegen. En zo geschiedde: WILG veroverde geleidelijk aan de nationale markt, gevolgd door de Europese markt, om uiteindelijk wereldwijd zijn stempel te drukken op de pompenindustrie.

Vandaag bestaat de Groep uit niet minder dan acht innoverende bedrijven die hun krachten hebben gebundeld. Zowel fabrikanten, verdelers als B2C & e-commerce spelers sloegen de handen in elkaar.

“WILG staat ook voor een enorme boom, die in West-Europa bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, liefde voor water en snelle groei. Dit alles staat gelijk aan de ambities van onze Water Is Life Group”, vertelt CEO en opricht Reinier Teunissen op een filosofische manier. Samen met Patricia Palmans stampte hij in 1988 Watertechniek Teunissen uit de grond in Hamont-Achel. Ruim 30 jaar – en een aantal acquisities en heroriënteringen – later draait de groep een omzet van om en bij de 32 miljoen, bedient WILG meer dan 8.000 klanten en zijn er intussen 82 medewerkers in dienst.

Samen sterker

Vandaag bestaat de Groep uit niet minder dan acht innoverende bedrijven die hun krachten hebben gebundeld. Zowel fabrikanten, verdelers als B2C & e-commerce spelers sloegen de handen in elkaar. Hun wortels liggen in dezelfde sector, hun doelstellingen zijn perfect op elkaar afgestemd. Individueel zijn het sterke en gevestigde spelers, maar samen boeken ze de beste resultaten. Het gevolg? “Twee keer meer klanttevredenheid, succes en innovatie in alles wat we doen”, klinkt het overtuigend.

Fabrikanten

Met EEB Valves en Well Pumps (Well Pumps Solar) heeft WILG twee topfabrikanten in huis. Als fabrikant van hoogwaardige afsluiters & afdichtingen voor de afvalwatersector EEB Valves steeds naar de perfecte oplossing. Met de ongebreidelde drang om nog meer te bereiken in de pompenindustrie, wilde WILG tevens een fabrikant pur sang in de rangen en die vond het bij het Belgische Well Pumps, een wereldspeler die aanzienlijke investeringen doet om de zonne-energiesector te innoveren met Helios (een hybride zonnepompsysteem). Het Well Pumps is gespecialiseerd in het optimaliseren van de efficiëntie bij de werking van pompen op zonne-energie dankzij een gepatenteerd besturingssysteem.

Verdelers

MPI Pumps & Irrigation, MPI Geo Systems, Aubia Pompen en LEO Europe vertegenwoordigen de distributeurs binnen WILG. Als groothandel in (water)technologie is MPI Pumps & Irrigation gespecialiseerd in pomptechnologie, irrigatie, drukleidingsystemen en geothermische energie. MPI Geo Systems is op zijn beurt als groothandel in geo-technologie gespecialiseerd in boor-, ontwateringstechnologie en geothermie. In 2018 deed MPI een uitstekende zet met de overname van Aubia, zijn meest geduchte concurrent op de markt. Aubia had al in 1992 een vliegende start genomen en met zijn lange geschiedenis had het bedrijf zijn wortels diep in de Waalse markt verankerd. De vierde verdeler binnen WILG is LEO Europe, dat de Europese activiteiten voor Leo Pumps (China) vertegenwoordigt. Deze onderneming is ontstaan uit de gedachte dat men de Europese markt nooit kan veroveren zonder een zekere mate van lokale aanwezigheid.

B2C & e-commerce

Tot slot zijn er Watertechniek Teunissen en Waterpompshop die voor de directe lijn naar de gebruiker zorgen. Het feit dat Watertechniek Teunissen actief is in alle aspecten van de markt brengt vele voordelen met zich mee. De belangrijkste daarvan is een ongeëvenaard inzicht in de behoeften van hun klanten. Hun kleine structuur zorgt voor een nauwe afstemming met de consument, waardoor ze de behoeften van hun consumenten als geen ander kennen en de vinger aan de pols kunnen houden met innovatieve producten. Met Waterpompshop beschikt WILG ook over een onlineshop met een breed productassortiment. Waterpompsopt.be genereert maar liefst 18.000 maandelijkse bezoekers en biedt een oplossing op maat voor elk watertechnisch probleem.

De missie

Zeer binnenkort verwelkomt WILG overigens nog een sterke Italiaanse distributeur op de markt, met een omzet van 7,5 miljoen euro en 12 extra werknemers voor de groep. De missie die WILG via al zijn spelers dag in dag uit nastreeft is en blijft heel duidelijk: de meest duurzame, economische en ecologische oplossingen bieden voor pompen, irrigatie, leidingsystemen en de geothermische industrie. “Met deze missie en de slogan ‘­Water is leven, zorg ervoor’ in ons achterhoofd, belooft WILG baanbrekend te zijn in de pompenindustrie, zowel lokaal als grensoverschrijdend”, besluit Reinier Teunissen.   

Water Is Life Group BV
Boomgaardstraat 11
3910 Pelt
T +32 (0)11 24 31 85
E info@waterislifegroup.com
www.waterislifegroup.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details