Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Producten

Wereldprimeur van Kingspan in prefab industrie

Opening ITCS Gemert_AbKnook_JurrianHilberts-midres kopiëren
links Ab Knook, rechts Jurrian Hilberts.

20 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De isolatieplaten worden vervolgens direct op prefab gevels van Spaansen Gevelklaar afgemonteerd in de productiefaciliteit in Harlingen volgens de specificaties en wensen van de klant.

“We zijn heel blij met het concept van Kingspan Unidek”, vertelt Ab Knook, directielid van Spaansen Gevelklaar. “Door de hoogwaardige kwaliteit, kunnen we een compleet concept ‘Gevelklaar’ aan de markt bieden waarin de isolatieplaten rechtstreeks op het beton worden bevestigd. Snijwerk op locatie of in onze productie is helemaal niet meer nodig, waardoor er geen afval tijdens de productie vrij komt. Dat is toch technisch vernuft wat het uiteindelijke comfort verhoogt.”

“Tetris op olympisch niveau”

Jurrian Hilberts, projectleider en manager OEM bij Kingspan Unidek, vult hem aan, “Door integraal naar de supply chain – en productieprocessen van zowel de prefabbetonwanden en de EPS isolatie te kijken hebben we een uniek besparend proces met elkaar gerealiseerd.  We hebben tevens een oplossing bedacht voor de aansluitingen rondom de kozijnen. Door L-vormige isolatiedelen te gebruiken wordt het risico op scheurvorming in afwerklagen vermeden, en sorteren we voor op nieuwe wetgeving hieromtrent. Qua technologie gaan we nog verder.” vervolgt Hilberts, “Zoals Ab al aangeeft, is alles maatwerk zonder gloeien, zagen of frezen. Spaansen geeft via software de precieze maatvoering door van de gevel inclusief alle detailleringen. Dit wordt vervolgens met software vertaald naar de specifieke isolatie elementen die nodig zijn, die door middel van moulding technologie geproduceerd worden. Deze software zou je kunnen vergelijken met tetris op olympisch niveau.”

De configuratie houdt rekening met vooraf ingestelde ontwerp paramaters zoals stelkozijnmaten, verdiepingslagen en windgebieden en  voorziet de betonwand digitaal van de juiste isolatie elementen. Dit is direct ook de hoeveelheidsstaat én het productiebestand. Het is uniek dat alle isolatiedelen en L-vormige delen in vrij te kiezen variabele maatvoering geproduceerd worden. Hierdoor ontstaan perfecte aansluitingen tussen de isolatiedelen ter plaatse van de verdiepingsvloeren, kozijnen, het maaiveld en de kopse gevels.  Met dit proces is er geen bewerking van de isolatie nodig en wordt er exact de hoeveelheid materiaal gebruikt die nodig is.

“De efficiency is heel hoog, waardoor bouwprojecten snel en eenvoudig gerealiseerd worden. In combinatie met het door Vandersanden ontwikkelde RoboBrick systeem om de steenstrips – eveneens van Vandersanden – te verlijmen op de isolatie, hebben we een compleet prefab concept voor de markt. Een lage doorlooptijd, kwaliteit én milieuvriendelijk. Dat wordt zeker comfortabel wonen.” Concludeert Spaansen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details