Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
West-Vlaams bedrijf drukt stempel op funderingswereld
Olivier koppeling tussen twee boorbuizen.

West-Vlaams bedrijf drukt stempel op funderingswereld

Het West-Vlaamse bedrijf uit Rumbeke produceert al ruim 25 jaar boorgereedschap voor funderingen, initieel voor eigen gebruik en later ook voor derden.

Naast de Olivier-paal zorgde het bedrijf ook voor andere spraakmakende innovaties, zoals een klepsysteem voor de boorkop van grondverdringende schroefpalen en een boorkoppeling in drie verschillende maten.

Boorkop met het klepsysteem.

Grondverdringende schroefpaal

De originele Olivier-paal bestaat uit een metalen buis, die trillingvrij de grond wordt ingeschroefd en waarbij de grond zijdelings wordt verdrongen. De schacht is schroefvormig en daarmee bijzonder geschikt voor het bouwen op weinig draagkrachtige grond. De paal dankt haar naam – grondverdringende schroefpaal – aan het feit dat de grond zijdelings verdrongen wordt en niet langs boven naar de oppervlakte gaat.

Uniek, gepatenteerd klepsysteem

In 2017 verkreeg Olivier Industrie een internationaal patent op een innovatief klepsysteem voor de boorpunt van grondverdringende schroefpalen. Steeds meer funderingsbedrijven maken er gebruik van omdat het systeem leidt tot een aanzienlijke tijds- en geldbesparing. Terwijl vroeger de boorpunt na elke boring verloren was, zorgt het Olivier kleppensysteem ervoor dat deze telkens opnieuw gebruikt kan worden. Een aanzienlijk voordeel, vooral als je weet dat alleen al in België jaarlijks ruim 150.000 grondverdringende schroefpalen in de grond worden geboord. De dure en omslachtige verloren boorpunt behoort hiermee definitief tot het verleden. Het klepsysteem zorgt er tevens voor dat de boor veel nauwkeuriger gepositioneerd kan worden.

Ook naar veiligheid op de werf toe niks dan voordelen: boorpunten moeten niet langer manueel geplaatst worden, wat het risico op arbeidsongevallen sterk vermindert. Dankzij het nieuwe systeem, in combinatie met de Olivier-palen d36/56 tot d61/81 is het aanbrengen van beton en wapening door de buis perfect mogelijk.

Eenvoudige en veilige aankoppeling van het klepssyteem en de boorpunt.

De slimme Olivier koppeling

De Olivier koppeling is speciaal ontwikkeld voor het maken van grondverdringende palen en is beschikbaar in drie maten. Door de specifieke ronde uitvoering met 16 pluggen is deze koppeling eenvoudig te monteren en kan ze altijd probleemloos worden losgekoppeld, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Omdat het transport van lange boorbuizen steeds problematischer wordt, kunnen met de Olivier koppelingen verschillende korte buizen aan elkaar worden bevestigd, om zo toch lange palen te kunnen boren.

Nauwkeurige en veilige positionering.

Uitgebreid servicepakket

Om klanten toe te laten vlot en efficiënt met hun innovatieve systemen te werken, biedt Olivier Industrie intensieve en gerichte opleidingen aan voor het boren van de palen tot en met de begeleiding en optimalisatie van volledige boorploegen op de werf. Klanten kunnen bovendien altijd beroep doen op de jarenlange kennis en ervaring. Bij eventuele problemen op een moeilijke werf komt Olivier Industrie ter plaatse voor de nodige ondersteuning. De productie en het onderhoud vinden plaats in het eigen atelier te Rumbeke, waar op aanvraag en specificatie van de klant ook andere funderingstoebehoren kunnen worden gemaakt.

Helemaal in lijn met haar innovatieve DNA blijft Olivier Industrie onophoudelijk nieuwe technieken en systemen ontwikkelen voor de funderingssector. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details