Persvoorstelling Willemen Drainphalt

20181127 Gent België: Persvoorstelling Willemen Drainphalt

01:04
29-11-2018

Willemen Groep | Spectaculaire voorstelling van Drainphalt: de eerste waterdoorlatende asfaltverharding

Willemen Groep introduceert nieuw innovatief product dat een oplossing kan bieden voor de daling van het grondwaterpeil en overstromingen

Op dinsdag 27 november trok er een heel lokale stormbui over de parking van Flanders Expo Gent. Er viel op enkele minuten tijd een maandhoeveelheid aan neerslag uit de lucht, namelijk 1.400 liter. Technisch gezien viel het niet uit de lucht, maar uit de nepwolk die ons wegenbouwbedrijf Willemen Infra liet ontwikkelen om een nieuw product voor te stellen: Drainphalt. Een innovatieve en duurzame asfaltverharding die een antwoord biedt op een actueel milieuprobleem: ons steeds dalende grondwaterpeil. 

In België is 14% de totale oppervlakte verhard. Daardoor kan regenwater onvoldoende doorsijpelen naar de ondergrond. Het resultaat: overstromingen en periodes van droogte. Drainphalt biedt daar een oplossing voor. Het buffert eerst het water zodat het geleidelijk aan kan doorsijpelen naar de ondergrond. Het resultaat? Geen overstromingen meer!

Om de proef op de som te nemen demonstreerde Willemen Infra de waterdoorlatende kwaliteiten van het nieuwe asfalt door er een gemiddelde maandhoeveelheid water over te gieten in enkele minuten tijd. De resultaten waren verbluffend. Het water drong zo snel door het asfalt dat je zelfs geen tijdelijke, kleine plasjes zag. Drainphalt biedt op die manier heel wat praktische voordelen, maar heeft ook een grote maatschappelijke meerwaarde. Het zorgt voor een oplossing voor ons dalende grondwaterpeil en is duurzamer dan klassiek asfalt. Je produceert het bij een lagere temperatuur, waardoor je minder uitstoot hebt.

Tom Willemen, CEO Willemen Groep: “Drainphalt is het product van jarenlange, grondige kennis en expertise van onze wegenbouwbedrijven. Het is door onze eigen medewerkers bedacht, uitgewerkt en getest. Dankzij hen kunnen wij een revolutionaire oplossing bieden voor een vraagstuk waar onze sector al een hele tijd mee worstelt.”

Drainphalt is vanaf nu beschikbaar voor de markt. Voorlopig is het enkel bedoeld voor parkings, opritten en wegenis rond gebouwen. Ben je nieuwsgierig naar een meer gedetailleerde uitleg over dit innovatieve product? Bezoek dan zeker de website www.drainphalt.be.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

RiothermieGeïntegreerd rioolbeheer