Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Willemen Infra is eerste wegenbouwer in België op niveau 4 van de CO2-prestatieladder

Willemen Infra is eerste wegenbouwer in België op niveau 4 van de CO2-prestatieladder

Willemen Infra heeft op 1 maart 2022 het certificaat CO2-prestatieladder niveau 4 ontvangen van COPRO. Daarmee is het bedrijf de eerste wegenbouwer in België die een certificaat op dit niveau behaalt. Het certificaat ligt volledig in lijn met het CO2-reductieplan van Willemen Groep waarbij het bedrijf zijn CO2-voetafdruk meet om deze geleidelijk te verminderen. De ambitie is om eind 2023 niveau 5 te behalen.

“Als familiale bouwgroep met een lange traditie en een verre horizon nemen we onze verantwoordelijkheid op om de positieve impact en de waardecreatie van onze bedrijfsactiviteiten te verhogen door de milieu-impact en de ecologische voetafdruk van onze bedrijfsvoering te beperken”, aldus Tom Willemen, CEO van Willemen Groep.

“Dat is  meteen ook de reden waarom Willemen Infra zich in 2020 inschreef voor de CO2-prestatieladder. Dit CO2-managementsysteem zet bedrijven aan om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, zowel binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Door de CO2-Prestatieladder heeft Willemen Infra een volledig inzicht in hoeveel CO2 ze uitstoten binnen de organisatie” vervolgt Tom Willemen. In januari 2021 ontving Willemen Infra voor zijn inspanningen al niveau 3. Nu een jaar later stijgt het bedrijf naar niveau 4.

Als groot bedrijf voert Willemen Infra vanaf niveau 4 structureel dialoog met de overheid én met een NGO of onafhankelijke deskundige, als hulpmiddel om structurele aandacht voor CO2-reductie te verankeren in de bedrijfscultuur. Door externe feedback te verzamelen, krijgt de wegenbouwer een beter beeld van wat belanghebbenden van Willemen Infra verwachten.

Vanaf niveau 4 richt de CO2-prestatieladder zich ook op de invloed die Willemen Infra heeft in de toeleveringsketen. Kurt Kesteloot, algemeen directeur van Willemen Infra: “We worden hierdoor meer bewust van de invloed die we hebben in de keten, van de mogelijkheden om deze invloed aan te wenden voor CO2-reductie en hoe we kunnen samenwerken met ketenpartners. Het inzicht dat we verzameld hebben op basis van onze ketenanalyses over asfalt en gasolie diesel zetten we in om de duurzame ambities van onze opdrachtgevers te ondersteunen.”

Daarnaast onderneemt Willemen Infra ook initiatief voor ontwikkelingsprojecten. Ze maken daarbij gebruik van de uitkomsten van hun eigen ketenanalyses en lopende of geplande innovatietrajecten binnen Willemen Groep of in de sector. “Zo laten we zien dat we als initiatiefnemer een voortrekkersrol hebben in de sector en dat we over de competenties beschikken om tot innovaties te komen”, besluit Kurt Kesteloot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details