Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Zero-emissie funderingsmachine voor nog duurzamere bouwprojecten
De Fundex CD20E is een emissie-vrije elektrisch aangedreven compacte funderingsmachine voor installeren van verschillende soorten palen in situaties met beperkte hoogte en ruimte.

Zero-emissie funderingsmachine voor nog duurzamere bouwprojecten

Funderingsspecialist FUNDEX – dat vorig jaar 70 kaarsjes uitblies – geldt al decennia lang als een internationale expert in funderingstechnieken. Die status bereik je enkel door continu de vinger aan de pols te houden wat nieuwe technieken, innovaties en duurzame ontwikkelingen betreft. De recente lancering van de Fundex CD20E, een emissie-vrije elektrisch aangedreven compacte funderingsmachine gemaakt door Fundex Equipment, kadert mooi binnen dat verhaal. “Zero-emissie funderingsmachines zullen een doorslaggevende rol spelen in het realiseren van bouwprojecten”, vertelt Davy Maes, algemeen directeur bij Funderingstechnieken Verstraeten, binnen de groep dé specialist in grondverdringende, trillingsvrije technieken.

FUNDEX groep is 100 % eigenaar van de merken FUNDEX® en TUBEX®. Davy Maes: “Een aantal funderingsbedrijven op de wereld mogen Fundex- en Tubex-palen maken, zolang hierbij de juiste boorpunten worden gebruikt en via ons worden aangekocht. Dit resulteert in een bepaald minimaal kwaliteitsniveau, noodzakelijk om deze paaltypes de naam Fundex of Tubex te geven. Doorheen de jaren blijven we onze producten verbeteren en worden we in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor vele constructies, maar ook zeker in de hoogbouw.”

FUNDEX CD20E

De Fundex CD20E is een emissie-vrije elektrisch aangedreven compacte funderingsmachine voor installeren van verschillende soorten palen in situaties met beperkte hoogte en ruimte. Het ontwerp is gebaseerd op de conventionele CD20-versie, met de mogelijkheid om over te schakelen naar een emissievrij aandrijfsysteem en de flexibiliteit van het gebruik van een conventioneel generatorstroomnet of alternatieve stroombronnen, afhankelijk van beschikbaarheid. Ondanks het compacte ontwerp van de machine is hij zeer krachtig met een hoge stabiliteit, mede dankzij de stempels rondom. 

Met de Fundex CD20E kan je Fundexpalen realiseren met een maximale lengte van 17 m. De maximale lengte voor Tubexpalen is afhankelijk van de ondergrond.

Met de Fundex CD20E kan je Fundexpalen realiseren met een maximale lengte van 17 m. De maximale lengte voor Tubexpalen is afhankelijk van de ondergrond. De maximale buisdiameter is 457 mm en het boorpunt heeft een diameter van 670 mm. De machine is bovendien volledig op afstand bestuurbaar en de realtime paaldata van het FDA-systeem is op het scherm van de afstandsbediening zichtbaar.

Belang van duurzaamheid

De Fundex CD20E zal bij het vervaardigen van Fundexpalen, Tubexpalen en Fundex Energiepalen een nog grotere bijdrage gaan leveren aan de duurzaamheid van nieuwbouw en/of renovatieprojecten. “Elektrisch materieel wint alleen maar aan belang en we willen zeker niet wachten tot iedereen in de bouw zich dat realiseert, want dan kunnen vanwege de geringe beschikbaarheid de wachttijden wel eens oplopen. Dat zijn we graag voor. En als grote partij hebben we daarvoor ook de slagkracht. Ook op andere vlakken loopt Funderingstechnieken Verstraeten voorop. Zo zijn we VCA-gecertificeerd en gaan we in 2024 voor niveau 3 op de The Safety Cultureladder. En uiteraard is een hoge kwaliteit bij ons steeds primordiaal”, besluit Davy Maes. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details