carmeuse

Carmeuse

PRODUCTEN VOOR CIVIELE KUNSTWERKEN

Grondbehandeling met kalk is een courante techniek voor de bouw van wegen en civiele kunstwerken, omdat kleideeltjes die aanwezig zijn in de grond worden omgezet in een harde en duurzame fundering door interacties tussen klei en kalk. Carmeuse biedt vandaag een breed productgamma, met kalkbindmiddelen die ook bestemd zijn voor leem- en zandgronden.

ViaCalco®  90
ViaCalco® 90 is ongebluste kalk, gedefinieerd als CL90-Q volgens EN 459-1, waar het totale gehalte aan CaO+MgO hoger is dan 90%. Het is aanbevolen voor zeer cohesieve gronden met hoog kleigehalte en voor natte grondsoorten om ze snel uit te drogen, wat leidt tot onmiddellijk werfverkeer.

ViaCalco® 90 ERP
ViaCalco® 90 ERP is ongebluste kalk, gedefinieerd als CL90-Q volgens EN 459-1, waar het totale gehalte aan CaO+MgO hoger is dan 90%. Het is aanbevolen voor zeer cohesieve gronden met hoog kleigehalte en voor natte grondsoorten om ze snel uit te drogen, wat leidt tot onmiddellijk werfverkeer. ViaCalco® 90 ERP biedt het voordeel dat stofvorming naar de omgeving tot een minimum wordt gereduceerd.

ViaCalco®  80
ViaCalco® 80 is ongebluste kalk, gedefinieerd als CL80-Q volgens EN 459-1, waar het totale gehalte aan CaO+MgO hoger is dan 80%. Het is aanbevolen voor cohesieve klei gronden of om natte gronden snel uit te drogen, wat leidt tot onmiddellijk werfverkeer.

OP-MAAT SERVICES
Hoe bereikt u de beste resultaten met kalk en kalksteen? Carmeuse staat voor betrouwbare ondersteuning en uitgebreide knowhow, vanaf het moment dat u ons ontmoet. Via onze productie-eenheden zorgen wij ervoor dat die ondersteuning en gespecialiseerde kennis rechtstreeks in uw fabriek of project terechtkomen. Onze onderneming werkt als één team, en beschikt over personeel in de verschillende vestigingen en rechtstreeks bij u. Het is de bedoeling u te helpen uw prestaties te maximaliseren en tegelijkertijd kostenefficiënt en ecologisch te werken.

ONDERSTEUNING EN ADVIES TER PLAATSE

Ons ‘Application Technology’-team biedt u gespecialiseerde ondersteuning en:

  • Voor elke sector de beste technische en praktijkexpertise
  • Het beste advies over het gebruik van onze producten

LOGISTIEKE OPLOSSINGEN

Carmeuse biedt betrouwbare en ‘stipte’ leveringen dankzij:

  • Nauwe relaties met vervoerders over de weg, per spoor, alsook over rivieren en meren
  • Een uitgebreid netwerk van transportterminals
  • Een professionele klantenservice

KLANTENSERVICE

Ons team van de klantenservice is gespecialiseerd in:

  • Het ondersteunen van uw productbehoeften
  • in contact brengen met alle Carmeuse-experts

ONTWIKKELING VAN NIEUWE PRODUCTEN

Ons R&D-team is constant bezig met het verbeteren van onze producten en:

  • Meer natuurlijke oplossingen te ontwikkelen die beantwoorden aan de behoeften van onze klanten
  • Nieuwe technologieën te ontwikkelen om de waarde van natuurlijke hulpmiddelen te verhogen
  • Nieuwe manieren te vinden om onze energie-efficiëntie te verbeteren en de ecologische voetafdruk van onze processen en die van onze klanten te verkleinen

ABOUT US
Met meer dan 150 jaar ervaring is Carmeuse een toonaangevende producent van kalk met een hoog calciumgehalte, dolomitische kalk, chemische kalksteen en aggregaatproducten uit fijngemalen kalksteen, die een essentieel onderdeel zijn van belangrijke nijverheden als de staalproductie, de energiesector, milieudiensten en de bouwsector. Carmeuse Western Europe heeft 8 productiesites in België (5), Nederland (1) en Frankrijk (2), en een hoofdvestiging in Seilles (België). Carmeuse Western Europe telt meer dan 400 personeelsleden, die stuk voor stuk gedreven zijn door een passie voor succes, kwaliteit, efficiëntie en respect voor het milieu.

Carmeuse

Bezoekadres:
Boulevard de Lauzelle 65
1348 Louvain-la-Neuve
keestrackLeica GEosystems