Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Terug naar overzicht

Alkern

Eerste onafhankelijke producent van prefab betonproducten in Frankrijk en in België, de groep Alkern telt meer dan 1000 werknemers. De onderneming realiseert een omzetcijfer van 200 miljoen euro voor meer dan 50 productiesites, op een homogene manier verdeeld over de quasi totaliteit van ons grondgebied.

Innovatie
Met een toegewijd team en jaarlijkse aanzienlijke investeringsbudgetten in Onderzoek en Ontwikkeling, positioneert de groep Alkern zich in een leiderspositie op het vlak van innovatie in betonproducten, met respect voor de actuele en toekomstige reglementering. De hoekstenen bij de ontwikkeling van de producten van de groep Alkern zijn de energiewaarden, de warmte- en geluidsweerstand van de gebouwen en dit alles met een garantie voor een lage ecologische voetafdruk. De innovaties zijn meestal beschermd door certificaten. Op heden breidt de groep Alkern zijn gedachtengoed en zijn ontwikkelingen uit richting materialen van biologische oorsprong, in het bijzonder voor de producten bestemd voor de constructies.

Verantwoordelijkheid
Sedert 2002, hebben de werknemers van de Groep Alkern zich geëngageerd in een vrijwillig beleid tot vermindering van het aantal arbeidsongevallen. De dagelijkse betrokkenheid van de medewerkers van de Groep laat ons toe om één van de laagste TF1 van de beroepsgroep te tonen. De verantwoordelijkheid van de Groep Alkern vertaalt zich tevens door een ecologisch ontwerp van de producten, reeds overigens 100% recycleerbaar. De gebruikte grondstoffen zijn afkomstig van nabije natuurlijke bronnen : ze worden omgezet door industriële processen met weinig energieverbruik. Voor het overige,heeft de Groep Alkern, op al zijn productiesites een bedrijfsmilieuplan opgesteld dat het engagement van de Groep weergeeft voor een actief en duurzaam ontwikkelingsbeleid. Alkern is de enige producent van betonproducten met het ISO 14001 certificaat.

algemene informatie

Services BetonproductenGebouwenOmgevingswerkenRiolering Adres Ieperseweg 112
8800 Roeselare Rumbeke
België
Telefoonnummer +32 (0)51 23 24 20 Website alkern.be

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details