Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Terug naar overzicht

FEREB vzw

Introductie
FEREB vzw is de Belgische vereniging van de specialisten in de herstelling-, de versteviging en debescherming van beton. De vereniging werp opgericht in 1992 met als belangrijkste doelstellingen de kwaliteit van betonherstellingen te promoten en te bevorderen.

Een Europese studie van ConRepNet 2000/2005 toont immers aan dat 50% van de uitgevoerde betonherstellingen binnen de 10 jaar faalden. Dit motiveerde FEREB vzw om samen met haar leden acties te ondernemen voor een duurzame betonreparatie. Eén van de basiselementen van een duurzame betonrenovatie is de diagnose en het uitvoeren van de nodige tests.

Missie 1
Fereb vzw is een belangenvereniging van alle actoren die actief zijn in betonherstelling, -bescherming en –versteviging en vertegenwoordigt haar leden in nationale en internationale commissies, werkgroepen en overlegcomités.

Missie 2
Fereb vzw promoot duurzame betonreparatie en werkte hiervoor in samenwerking met BCCA, WTCB, Seco, MOW en SPW een vrijwillig certificatiesysteem voor aannemers uit. Deze viel samen met de introductie van de EN 1504-norm die specificaties beschrijft inzake identificatie, prestaties en veiligheid van producten en systemen, gebruikt voor structurele en niet-structurele herstelling van beton.

Momenteel worden er aan aannemers 3 opleidingsniveaus (A, B en C) aangeboden. De lijst van gecertificeerde aannemers vindt u verder op onze website. Binnenkort wordt hier in samenspraak met de bank- en verzekeringssector een vierde niveau (D) aan toegevoegd.

Missie 3
Fereb vzw promoot duurzame betonherstelling bij de verschillende stakeholders: architecten, studiebureaus, openbare en particuliere opdrachtgevers, aannemers. Hiervoor organiseert Fereb vzw op regelmatige basis seminaries en workshops, neemt ze actief deel aan congressen en infosessies, gespecialiseerde beurzen en organiseert intensieve opleidingen. Meer informatie over FEREB en haar activiteiten vindt u op www.fereb.be

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services BetonproductenBeroepsorganisaties Adres Groortveldstraat 148
1150 Brussel
België
Telefoonnummer [email protected] Website fereb.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details