Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Terug naar overzicht

IKT Nederland

Het Instituut voor ondergrondse infrastructuur IKT is een neutraal en onafhankelijk non-profit instituut dat onder andere onderzoek en testen uitvoert op ondergrondse leidingen en netwerken van gas, elektriciteit, water en riolering. Het IKT werd in 1994 opgericht in Gelsenkirchen, Duitsland, maar heeft sinds april 2012 ook een vestiging in Nederland die een belangrijke schakel vormt in de kennisuitwisseling tussen Duitsland, Nederland en België.

Het instituut is uniek in Europa en heeft sinds 1994 enorm veel kennis opgedaan door het onderzoeken en testen van vele objecten met betrekking tot het rioleringssysteem. Deze opgedane kennis kan gebruikt worden om goede overwegingen te maken bij bijvoorbeeld aanbestedingen waardoor goed onderbouwde keuzes gemaakt kunnen  voor toepassingen en systemen. Hierdoor wil IKT ervoor zorgen dat de kwaliteit op het gebied van onder andere rioolsystemen gewaarborgd blijft.

IKT Nederland biedt de volgende diensten:

• Materiaalkeuringen in het eigen laboratorium, vooral van CIPP-liners
• Begeleiding op de bouwplaats en tijdens het nemen van CIPP-liner proefstukken
• Keuring van rioolputten voor en na een renovatie
• Opstellen van statische berekeningen
• Ingenieurtechnisch advies over rioolsystemen
• Seminars en opleidingen

Het testen van CIPP-liners
Relining is sterk in opkomst als rioolrenovatietechniek en er zijn steeds meer aanbieders op de markt gekomen. Het is belangrijk om te weten wat er precies in de grond wordt aangebracht en of men de gewenste kwaliteit krijgt. Door proefstukken te nemen van de ingebouwde CIPP-liner, kunt u bij IKT Nederland laten onderzoeken of er daadwerkelijk aan de gestelde eisen van bijvoorbeeld waterdichtheid en wanddikte wordt voldaan.

Het testen van inspectieputten
Om een juiste keuze te kunnen maken voor een renovatiesysteem dat passend is voor een bepaalde situatie in een bepaalde put, is onderzoek noodzakelijk. IKT voert vooronderzoeken in putten uit, waardoor bepaald kan worden welk systeem het meest passend is. Hierbij wordt de kennis toegepast die is opgedaan uit jarenlange onderzoekservaringen en uit meerdere vergelijkende kwaliteitstesten die zijn uitgevoerd bij diverse bestaande systemen. Ook bij putrenovatie is het belangrijk dat het eindproduct in de put wordt gecontroleerd en beproefd, zodat de opdrachtgever zekerheid heeft over de kwaliteit en levensduur van het renovatiesysteem.

Opleidingsprogramma
In de loop der jaren heeft IKT ook naam gemaakt als scholings- en opleidingsinstituut. In cursussen, seminars en vakbijeenkomsten deelt IKT waardevolle kennis over thema’s ten aanzien van de bouw, exploitatie en renovatie van ondergrondse leidingnetwerken. Zo worden er opleidingsdagen gehouden t.a.v.

• Renovatie van inspectieputten
• Rioolrenovatie met CIPP-liners
• Wortelingroei in leidingen

Daarnaast biedt IKT de mogelijkheid om in-company opleidingen te verzorgen.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Beroepsorganisaties Adres Tivolilaan 205
6824 BV Arnhem
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)26 8454560 E-mailadres info@ikt-nederland.nl Website ikt-nederland.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details