Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Terug naar overzicht

Saes International BV

SAES International werd meer dan 35 jaar geleden opgericht door huidig algemeen directeur Henk Saes. Sindsdien is SAES International dé fabrikant en leverancier van uitrustingsstukken voor recycling, sloop en grondverzet. Onze historie in vogelvlucht…

In 1982 begon Henk Saes met de productie van staalconstructies, voornamelijk graafbakken, laadbakken, vorkenborden en verlengstelen. Kenmerkend waren de eigen, vooruitlopende ontwerpen en de hoge kwaliteit. Om aan de almaar stijgende vraag te kunnen blijven voldoen werd de productie al snel overgeheveld naar productiefaciliteiten in Rusland, eind jaren negentig een ongebruikelijke stap voor een West-Europese firma. Tot op de dag van vandaag vinden de grootschalige, seriematige producties van deze aanbouwdelen en andere constructies nog steeds plaats in diverse Oost-Europese landen, waaronder Rusland. Daarnaast vinden kleinschalige producties (spoedproducties, maatwerken, revisies etc.) plaats in de eigen werkplaats in Weert.

Kort na de oprichting werd het leveringsprogramma uitgebreid met diverse hydraulische sloopgereedschappen. Hiertoe werd een samenwerking aangegaan met het Japanse FRD, welke zich toen in Europa vestigde. Henk wist dit tot dan toe onbekende merk succesvol in de markt te zetten, zowel in eigen land alsook bij onze zuiderburen. Na ruim 22 jaar het Nederlandse gezicht van FRD te zijn geweest en duizenden sloophamers aan de man te hebben gebracht, kreeg SAES International begin 2015 het exclusieve distributeurschap aangeboden van marktleider Atlas Copco(1). Onder de indruk van de ongekende kwaliteit van het Atlas Copco productengamma was de nieuwe samenwerking al snel een feit. Na een splitsing binnen Atlas Copco in oktober 2017 worden deze hydraulische sloopgereedschappen nu wereldwijd vermarkt onder een nieuwe naam: Epiroc. Naast het Epiroc-distributeurschap werden in de loop der jaren ook diverse andere exclusieve distributeurschappen verworven, waaronder die van het Spaanse Xcentric® Ripper, het Duitse Erkat® en het Deense Fractum. Het huidige productengamma van SAES International mag omvangrijk worden genoemd en wordt gekenmerkt door één gemene deler: ongeëvenaarde kwaliteit.

Gedurende haar bestaan is SAES International geleidelijk getransformeerd van een traditionele leverancier in een eigentijdse partner. Een partner welke in de eerste plaats geen producten, maar oplossingen levert. Ontzorgen is hierbij het sleutelwoord. Het dienstengamma heden ten dage is dan ook bijna net zo omvangrijk als het productengamma.

En de afzetmarkt? Deze groeit gestaag met ons mee. Aangeboden producten en diensten worden al lang niet meer enkel binnen de landsgrenzen verkocht en/of verhuurd, maar vinden hun weg naar machinefabrikanten, machinedealers, wederverkopers, verhuurbedrijven, aannemers, baggeraars en overige afnemers wereldwijd. Benieuwd naar wie onze relaties zijn? U vindt enkele van hen op onze website.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services RecyclingmachinesSloop- & Grondverzet Adres Lozerweg 10-14
6006 SR Weert
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)495 561929 E-mailadres [email protected] Website demolitiontools.eu

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details