Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Circulariteit in stadsontwerp van Coronmeuse
©Sweco

Circulariteit in stadsontwerp van Coronmeuse

Op de plek waar de Maas en het Albertkanaal samenkomen, ligt Coronmeuse, een 25 hectare grote site die omgevormd is tot een ecowijk. Onze experten legden er de nadruk op de integratie van hergebruikte materialen, circulariteit, landschapsontwerp en groene en blauwe netwerken. Door fauna en flora genoeg plaats te geven, werd dit een duurzaam en milieuvriendelijk ontwerp

Lees het artikel

Eva

Eva Recio Rodriguez
Landschapsarchitect

“We begonnen met een grondige ecologische analyse om de bestaande natuur, bodem, het lokale klimaat en de topografie in kaart te brengen. Deze inzichten vormden de basis voor onze toekomstige ontwerpkeuzes om meer groen en blauw te integreren”

De Liereman
©VLM

De Liereman: Integraal waterbeheer in kwetsbare ecosystemen

Landschap De Liereman in Oud-Turnhout is een van de oudste natuurgebieden van België. De Kempense bossen, heide, vennen en stuifduinen maken het tot een uniek natuurgebied in Europa en een thuis voor zeldzame en kwetsbare inheemse soorten. Het gebied kampt al decennia met verdroging, en ’s zomers treden ook droogteverschijnselen op. Daarom is een nieuw natuurbeheerplan opgesteld.

Lees meer over dit project

Sarah Deschuytter

Sarah Deschuytter
Junior engineer

“De gesuggereerde maatregel om een deel van de naaldbomen te kappen in de duinengordels rond de natte vallei is op z’n minst opvallend. De impact van deze maatregel op De Liereman hebben we bestudeerd via een literatuurstudie en vertaald naar een conceptueel model.”

Provinciehuis
©Sweco

Video Provinciehuis Antwerpen: voorbeeld van passief design

Het Provinciehuis in Antwerpen laat zien hoe duurzaam ontwerp en innovatieve architectuur perfect kunnen samengaan. Met een sterke focus op passieve principes hebben ontwerpers en experts samengewerkt om een gebouw te realiseren dat zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is. Dit project biedt nieuwe perspectieven voor de toekomst van duurzaam bouwen.

Bekijk de video

Kurt Corvers

Kurt Corvers
Business Unit Manager

“Onder de parkeergarage ligt een geavanceerd BTES-veld met 350 geothermische boringen, die het gebouw van energie voorzien. In de winter halen warmtepompen warmte uit de grond terwijl ze koude opslaan voor passieve koeling in de zomer. Het gebouw gebruikt betonkernactivering voor de energieverdeling, aangevuld met vloerverwarming in bepaalde zones.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten