Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Studenten schitteren tijdens de 4e editie van de SBE Student Challenge. De winnaars zijn ondertussen bekend!

Studenten schitteren tijdens de 4e editie van de SBE Student Challenge. De winnaars zijn ondertussen bekend!

Studiebureau SBE viert het succes van hun jaarlijkse ‘Student Challenge’ voor studenten hoger onderwijs.

Het academiejaar 2024 bracht dankzij de ‘Student Challenge’ opnieuw de opwinding van creativiteit en samenwerking met zich mee. Deze uitdagende ontwerpwedstrijd georganiseerd door studiebureau SBE biedt studenten hoger onderwijs de kans om hun vaardigheden te tonen en samen te werken aan een concreet project. Dit jaar lag de focus op het creëren van een hedendaags ontwerp voor het nieuwe uitkijkpunt ‘le Jambon de la Semois’ in Vresse-sur-Semois.

Het uitkijkpunt, momenteel een bescheiden open plek van circa 15x15m in het bos, verscholen in een natuurreservaat langs de N935, biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op het romantische erfgoedlandschap van de Semoisvallei. De uitdaging was niet alleen technisch van aard, maar vereiste ook een verfijnde combinatie van architectuur en landschapsontwerp, waarbij de samenhang tussen disciplines centraal stond.

De ‘Student Challenge’ omarmde de essentie van multidisciplinaire samenwerking door studenten de kans te bieden om in teams te werken en begeleiding te ontvangen van ervaren experts tijdens drie workshopdagen bij SBE. Deze aanpak stelde de deelnemers in staat om zich snel vertrouwd te maken met complexe vraagstukken en een praktijkgerichte ervaring op te doen.

De deelnemers blikken tevreden terug op hun deelname aan de wedstrijd. Het winnende team, bestaande uit Ilias Bachgada, Olivier Adam en Giel Lecho, benadrukte dat de ‘Student Challenge’ hen een nieuwe kijk bood op de uitdagingen in architectuur en landschapsontwerp en de mogelijkheid bood om hun ideeën af te stemmen met experts.

Een deskundige jury, samengesteld uit leden van studiebureau SBE en externe professionals uit verschillende vakgebieden, prees alle inzendingen voor hun indrukwekkende werk binnen het korte tijdsbestek. Het winnende team, beloond met een prijs van €2.000, werd geroemd om hun integrale verhaal en hun ontwerp dat op subtiele wijze de aanwezige schoonheid van de plek extra in de verf zette..

De zes deelnemende groepen leverden een veelheid aan mogelijke inrichtingen die stuk voor stuk getuige waren van een doordachte omgang met de ‘genius loci’, de eigenheid van de plek.  Van grootste gebaren tot minimalistische ingrepen, elk team toonde een originele benadering van de vraagstelling en tilde met hun ontwerpvisie de plek naar een nieuw niveau.

Studiebureau SBE kijkt dan ook terug op alweer een succesvolle editie van de ‘Student Challenge’ en kijkt uit naar de voortdurende samenwerking en innovatie binnen de academische en professionele gemeenschap.

Heb je vragen, ben je benieuwd naar onze visie vanuit SBE op de uitdagingen van morgen en hoe de Student Challenge daarin een rol opneemt, aarzel dan niet om ons te contacteren. We kijken er naar uit om dit uitgebreider toe te lichten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details