Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Terug naar overzicht

Beaulieu Technical Textiles

Beaulieu Technical Textiles is een wereldwijd vertegenwoordigde en gevestigde fabrikant van geweven technisch textiel. De producten combineren een pioniersgeest en een hands-on mentaliteit en zijn ontworpen om duurzame en best-in-class oplossingen te bieden, die beantwoorden aan de huidige vraag en toekomstige trends.

Geweven geotextiel wordt vooral gebruikt bij verschillende infrastructuurwerken, zoals wegen, spoorwegen, luchthavens, bruggen, tunnels en stortplaatsen. De belangrijkste functie van een geweven geotextiel is het scheiden van twee verschillende grondsoorten en voorkomen dat beide zich vermengen en met elkaar interfereren. Daarnaast laat geweven geotextiel efficiënt water door en voorkomt het destabilisatie van de bodem door interne stroming. Dit product kan ook de stabiliteit van constructies garanderen door extra sterkte te bieden om de vereiste lasten te dragen en de mechanische prestaties van een grondmassa te verbeteren.

Bovendien is geweven geotextiel een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele methoden bij grote infrastructuurwerken en biedt duurzame bescherming bij erosiebestrijding en afval-/waterbeheerprojecten. Beaulieu werkt voortdurend aan de ontwikkeling van afgewerkt technisch textiel met bewezen duurzaamheidsverbeterende voordelen, en neemt tegelijkertijd concrete stappen om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het geweven geotextiel Terralys® biedt een brede waaier aan functies, waaronder scheiding, filtratie, versterking en erosiebeheersing, en behoort tot de duurzaamste in de sector. Afhankelijk van het gewicht varieert de koolstofvoetafdruk van het geweven geotextiel (m²) tussen 0,37 en 1,40 kg CO2 eq./m². Geotextiel minimaliseert heel sterk het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zodat duurzamere ontwikkeling van infrastructuur haalbaar is.

Terralys® MF is een geweven filtratiegeotextiel met monofilament, dat de prestaties verhoogt van een veelgebruikte oplossing in bouwlagen die een hoog waterdebiet vereisen. Geëxtrudeerde polypropyleen tapes en monofilamenten met een hoge sterkte worden met elkaar verweven tot vormstabiele en zeer doorlaatbare geotextielen. Deze nieuwe geotextielen voor filtratie bieden een grotere weerstand tegen vuil en biologische verstopping. Ze laten water vrij circuleren en verminderen bodemerosie wanneer ze worden gebruikt als scheidings- en stabilisatielaag.

Alle Terralys geotextielen hebben het Belgische BENOR-kwaliteitslabel. De certificaten kunnen geraadpleegd worden op de website van Copro. De geotextielen zijn vandaag ook allemaal voorzien van een Environmental Product Declaration (EPD) gebaseerd op LCA’s (Life Cycle Analysis). Elke EPD is een essentieel hulpmiddel voor communicatie en rapportage over de duurzaamheidsprestaties en helpt koolstofbewuste klanten bij hun aankopen en besluitvorming. Geregistreerde EPD’s zijn wereldwijd erkend, openbaar beschikbaar en gratis te downloaden via EPD Libraries. Voor geotextiel van Beaulieu kan u terecht op www.environdec.com, alsook op onze website www.beaulieutechnicaltextiles.com.

Beaulieu Technical Textiles werkt samen met TEXION GEOKUNSTSTOFFEN NV uit Antwerpen.

www.texion.be

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Geweven geotextiel Adres Boulevard Industriel 3
7780 Comines-Warneton
België
Telefoonnummer +32 (0)56 56 06 70 E-mailadres btt@bintg.com Website beaulieutechnicaltextiles.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details