Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Marlux-STRADUS site in Zolder 5.000 dagen ongevalvrij

Marlux-STRADUS site in Zolder 5.000 dagen ongevalvrij

Vrijdag 20 september was een feestdag bij Marlux-STRADUS Zolder. De site is 5.000 dagen vrij van ongevallen met werkverlet. Bijna 14 jaar dus. Een mijlpaal waar men bijzonder trots op is.

Veiligheid één van de pijlers van ons beleid

“De veiligheid van onze mensen en die van bezoekers is één van de pijlers van het beleid.”, vertelt preventieadviseur Pieter Vandevelde.  “Zo werd om ongevallen te voorkomen de laatste jaren sterk geïnvesteerd in lockout-/ tagout-systemen op al onze vestigingen. En als er zich desondanks toch iets voordoet, wordt het voorval grondig geanalyseerd om vervolgens maatregelen te nemen ter preventie. Maandelijks vinden er toolbox meetings plaats waarbij veiligheidsitems centraal op de agenda staan. Ook onze moederholding CRH beschouwt veiligheid als een topprioriteit. Voortdurend wordt de aandacht gevestigd op onze 16 ‘life saving rules’, ofwel levensreddende maatregelen. Bovendien worden best practices tussen de afzonderlijke plants van CRH uitgewisseld om zo onze veiligheidsstandaarden voortdurend te verhogen.”

Een mijlpaal waar we bijzonder fier op zijn

Plantmanager Marc Paredis springt zijn collega, Pieter Vandevelde, bij. “Op een dag als vandaag zetten we onze fabriek en onze mensen in Zolder even in de bloemetjes! Onze site in Zolder is immers 5.000 dagen vrij van ongevallen met werkverlet! Hierop zijn we bijzonder fier. Dank aan alle medewerkers voor hun inspanningen. Het is immers dankzij hen dat we er al bijna 14 jaar in slagen voor een veilige werkomgeving te zorgen.” Een mijlpaal die, in aanwezigheid van schepen van economie, handel en industrie Isabelle Thielens, gevierd werd met een goed stuk Limburgse vlaai

Juiste ingesteldheid van mensen cruciaal

Op de site in Zolder werken in totaal een 85-tal mensen, waarvan een 60-tal in de fabriek. Zij zorgen ervoor dat hier jaarlijks ongeveer 320.000 betonproducten van de band rollen, voor de tuinmarkt (Marlux) en de publieke markt (STRADUS). “Dat is heel wat!” vervolgt Paredis. “Om dit klaar te krijgen draait onze fabriek volcontinu in 3 shiften. Voortdurend zijn onze mensen in de weer … niet alleen aan de machines en de afwerklijnen waar we onder andere klieven en trommelen. Maar ook met het aanrijden van grondstoffen en het verplaatsen van pakken op het terrein. Het spreekt voor zich dat bij deze activiteiten de juiste ingesteldheid van de mensen cruciaal is. Een ongeval is immers snel gebeurd. Bij het bereiken van deze mijlpaal van 5.000 dagen zijn we daarom vooral trots op onze mensen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details