Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
McDonald’s in Aarschot krijgt vorm dankzij geavanceerde meetsystemen
Hermans & Co vindt bij Topcon op het vlak van software en systemen in ieder geval alles wat het nodig heeft om een zo hoog mogelijk rendement en uitstekende kwaliteit te halen op de werven.

McDonald’s in Aarschot krijgt vorm dankzij geavanceerde meetsystemen

In februari startte Hermans & Co met de grondwerken voor de bouw van de nieuwe McDonald’s-vestiging in Aarschot. Om de werken nauwkeurig en efficiënt uit te voeren, maakt de algemene bouwaannemer uit Lanaken gebruik van een GNSS-ontvanger en een robotic totaalstation van Topcon. “Als deze systemen op de juiste manier en voor de juiste toepassing gebruikt worden, levert het een gigantische tijdwinst op”, vertelt Peter Backbier, projectleider bij Hermans & Co.

Aannemers, landmeters en machinisten overal ter wereld vertrouwen op de geavanceerde meetsystemen van Topcon om hun projecten in goede banen te leiden en op een duurzame manier rendabeler te maken. Ongeveer zeven jaar geleden kruisten ook de wegen van Topcon en Hermans & Co elkaar en sindsdien zijn de Topcon-systemen een vaste waarde op de werf. Peter Backbier: “Voor de wegenbouwwerken zetten we de GNSS-ontvanger steevast in. Dit toestel, werkend op satellieten met centimeter nauwkeurigheid, wat uitstekend is voor terreinnivellering, wegeniswerken en ondergrondse infra. Voor de assen en metingen van het gebouw maken we gebruik van een totaalstation, omdat we daarmee nog nauwkeuriger, tot op de millimeter, kunnen werken.”

Steven Loenders, Business Development Specialist bij Topcon, vult aan: “Voor een algemene aannemer is de combinatie van een GNSS-ontvanger en een totaalstation ideaal. Zo kan het juiste systeem gebruikt worden voor het juiste werk. Het GPS-systeem voor het grovere werk en het totaalstation voor het werk waar absolute precisie vereist is.”

In februari startte Hermans & Co met de grondwerken voor de bouw van de nieuwe McDonald’s-vestiging in Aarschot.

Tijdwinst

Werken met de meest moderne technieken en systemen is voor Hermans & Co een sinecure. Peter Backbier: “We hebben geen massa’s planken meer nodig en verliezen geen tijd met uren meetwerk. Wat dat betreft zijn deze systemen natuurlijk een gigantische tijdwinst, met een rechtstreeks effect op het rendement. Heel belangrijk is wel het vinden van de juiste profielen om met de systemen te werken. De oudere generatie werkt graag nog via de traditionele methode, maar de transitie naar deze meer technologische manier van werken is wel duidelijk ingezet. Dertigers en veertigers hebben de juiste mindset en verantwoordelijkheid om met deze systemen te werken en we zijn ook steeds op zoek naar jongeren met de juiste instelling en de drive om lang bij ons aan boord te blijven.”

En-en-verhaal

Met alomvattende hardware, software en mobiele oplossingen voor bulldozers, kranen, wielladers … stelt Topcon Positioning de klant in staat om slimmer, rendabeler en productiever te werken. Steven Loenders: “Onze systemen zijn een onmiskenbaar hulpmiddel om nauwkeuriger en efficiënter te werken. Maar uiteindelijk blijft het wel een en-en-verhaal. Technologie moet omarmd worden en op de juiste manier ingezet worden, maar de mensen op de werf moeten ook nog steeds onderlegd zijn om manueel de nodige metingen en controles te kunnen doen. Het is net door beide technieken te combineren, dat je de meest succesvolle projecten kan realiseren.”

Niet meer weg te denken

Hermans & Co vindt bij Topcon op het vlak van software en systemen in ieder geval alles wat het nodig heeft om een zo hoog mogelijk rendement en uitstekende kwaliteit te halen op de werven. “Ik zou de Topcon-systemen niet meer kunnen wegdenken van onze werven. Het is een behoorlijke investering, maar de voordelen zijn onmiskenbaar en als aannemer wil Hermans & Co met de meest moderne technieken en systemen werken”, besluit Peter Backbier.

De werken aan de nieuwe McDonald’s in Aarschot zijn momenteel volop in ontwikkeling. De opening wordt midden juni verwacht. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details