Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
MEVA neemt Acropol Groep over
De overhandiging door de beheerders van Acropol (links) aan MEVA.

MEVA neemt Acropol Groep over

MEVA Schalungs-Systeme GmbH breidt zijn aanwezigheid in België en Luxemburg uit met de overname van de Acropol Groep. De overname vond plaats op 21 januari 2021 als onderdeel van MEVA’s langetermijnfocus.

Acropol, met 25 werknemers in Landen (België) en Rodange (Luxemburg), heeft naam gemaakt als verhuurbedrijf van wand- en vloerbekisting en ondersteuningsmateriaal voor de woningbouw. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Landen heeft, is nauw verweven met de regionale bouwsector en was betrokken bij een groot aantal projecten. De vorige eigenaarsfamilie met Nadine Bonnast en Bernard Bron draagt in het kader van een opvolgingsplan hun middelgrote, door de eigenaar geleide onderneming over aan hun voorkeurspartner MEVA.

Voor MEVA, de bekistingsfabrikant met hoofdkantoor in Haiterbach in het Zwarte Woud, creëren het strategisch belangrijke bekistingscentrum in België en de Luxemburgse vestiging nieuwe mogelijkheden voor de voortdurende uitbreiding van de verkoopactiviteiten in de buurlanden. Landen ligt tussen Brussel en Luik in de provincie Vlaams-Brabant, dicht bij het Waalse Gewest en de E40. Klanten in de Benelux kunnen nu gebruik maken van MEVA’s uitgebreide productportfolio en de optimale ondersteuning. Dankzij snellere en flexibelere leveringen profiteren bouwbedrijven in het noordoosten van Frankrijk en in het westen van Duitsland van de nabijheid van de locaties.

Nadine Bonnast en Bernard Bron (links) overhandigen de Acropol Groep aan MEVA-directeur Florian F. Dingler.

Ook het dienstenaanbod zal aanzienlijk worden uitgebreid: naast de verhuur zal de nadruk in de toekomst liggen op de verkoop van bekistingen en diensten. Dit omvat projectadvies, bekistings- en productieplanning in 3D, statica, speciale constructies en knowhow van zichtbeton. Dit komt ten goede aan bouwondernemingen die ook thuis zijn in de commerciële en veeleisende civiele bouwkunde.

Kort na ondertekening van het contract in Landen werd al een groot project op basis van de nieuwe synergieën binnengehaald: de klant doet een beroep op de technische expertise van MEVA voor de bouw van luxueuze residentiële gebouwen tot 24 verdiepingen in Antwerpen. Dit project wordt reeds bevoorraad vanuit het bekistingscentrum in Landen.

De nieuwe MEVA-vestiging in Landen beschikt over een hal van 3.000 m², moderne kantoren, opleidings- en tentoonstellingsruimten en een open ruimte van ongeveer 20.000 m² voor bekistingsvoorbereiding, logistiek en uitbreiding van de materiaalvoorraad. Florian F. Dingler, Managing Partner van MEVA, en Thomas Graf, MEVA Region Director Europe & Africa, hebben de leiding van het bedrijf overgenomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details