Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Villers-le-Bouillet vernieuwt zijn watertoren
In het kader van het Waalse waterbeheerplan gaf de Société wallonne des eaux (SWDE) Hydrogaz £de opdracht om nieuwe toevoerleidingen naar de watertoren te leggen.

Villers-le-Bouillet vernieuwt zijn watertoren

Het stadje Villers-le-Bouillet wordt gedomineerd door een futuristisch ogende watertoren, die recht uit een boek van Jules Verne zou kunnen komen. In het kader van het Waalse waterbeheerplan gaf de Société wallonne des eaux (SWDE) Hydrogaz de opdracht om nieuwe toevoerleidingen naar de watertoren te leggen. Het bedrijf uit Grâce-Hollogne deed een beroep op Deschacht voor de levering van buizen die voldeden aan de relevante normen.

Eind 2023 kreeg de Rue le Marais een opknapbeurt met de installatie van nieuwe leidingen. “We zijn begonnen met het leggen van de afvoerpijp van een scheidingskamer. Daarna hebben we de voedingsleiding van de watertoren aangepakt, vertrekkend van een toevoer in dezelfde kamer”, legt Eric Forthomme, project manager bij Hydrogaz, uit. “Heel de installatie zal de drinkwaterleidingen van de SWDE voeden.” 

“Voor dit project hebben we gietijzeren buizen met een diameter DN300 bij Electrosteel besteld.”

Buizen met superkrachten  

“Het bestek schreef een heel specifiek type buizen voor en wij hebben ons tot Deschacht gewend omdat hun prijzen competitief zijn en zij producten van hoge kwaliteit aanbieden die aan de Europese norm NBN EN 545 voldoen”, vervolgt Eric Forthomme. “Voor dit project hebben we gietijzeren buizen met een diameter DN300 bij Electrosteel besteld.” 

“Electrosteel maakt zijn buizen van nodulair gietijzer, een materiaal dat licht kan buigen zonder te breken”, voegt Vincent Brehl, extern commercieel medewerker bij Deschacht, eraan toe. “Hun producten voldoen aan de vereiste Europese normen en worden geleverd in de vorm van blauwe buizen, gecoat met een epoxylaag met een gegarandeerde dikte van 400 g/m2. Bij lichte beschadigingen van het beschermende omhulsel is de epoxylaag zelfherstellend. De binnenbekleding is gemaakt van beton van voedingskwaliteit.”

Milieuvriendelijke leidingen 

Nodulair gietijzer lijkt een ideaal materiaal voor waterleidingen. Alleen het misverstand dat het vervuilend zou zijn, houdt zijn veralgemeende toepassing tegen. Het gietijzer wordt weliswaar in hoogovens gemaakt, maar Electrosteel heeft meerdere certificeringen: SO 14001, ISO 45001 en SA8000. Met andere woorden, het bedrijf geeft om het milieu en om de veiligheid en rechten van de werknemers.

Electrosteel levert buizen en accessoires van gerecycled gietijzer, een mooi voorbeeld van een ecologische aanpak. Ze zijn duurzaam, gaan meer dan 100 jaar mee en hebben zelfs kringloopverpakkingen om hun impact op het milieu te minimaliseren. Ecologisch, zuinig en efficiënt: Electrosteel nodulair gietijzer heeft stijl!

De buizen zijn duurzaam, gaan meer dan 100 jaar mee en hebben zelfs kringloopverpakkingen om hun impact op het milieu te minimaliseren.

Over Deschacht

Deschacht profileert zich als een gespecialiseerde en gereputeerde groothandel in riolerings- en afvoerproducten, dak-, gevel- en isolatiematerialen.  Daarnaast heeft Deschacht gespecialiseerde teams die met hun specifieke expertise elk bouwproject begeleiden van onder de grond tot op het dak. Met tien filialen, 180 werknemers en meer dan 20.000 producten is Deschacht een topspeler in zijn segment die letterlijk, dankzij de regionale spreiding in Vlaanderen en Wallonië, maar ook figuurlijk dicht bij zijn klanten staat.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details