Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Poreus, gewapend of ongewapend: prefab beton speelt belangrijke rol in groot infraproject in Lummen
Met de drie business units Water, Electric en Structural is Webeco NV in staat om een totaal gamma aan producten te kunnen bieden aan de klant.

Poreus, gewapend of ongewapend: prefab beton speelt belangrijke rol in groot infraproject in Lummen

In Linkhout worden momenteel werken uitgevoerd voor de aanleg van een gescheiden riolering, vernieuwde nutsleidingen en veiligere verkeersomstandigheden. Voor de rioleringswerken deed aannemer Willemen Infra een beroep op de expertise van Webeco NV. “Een groot project waarbij we met onze kwalitatieve producten ons steentje kunnen bijdragen”, vertelt Vince Milliau, projectverantwoordelijke bij Webeco NV, prefab betonproducent en lid van FEBELCO, de deelvereniging binnen FEBE die de fabrikanten van betonbuizen en -putten vertegenwoordigt.

Bijkomend maken we voor dit project ook nog ongeveer 160 inspectieputten.

FEBE is de erkende beroepsvereniging van fabrikanten van geprefabriceerde betonproducten en verdedigt de belangen van de sector. De Belgische betonindustrie produceert een brede waaier aan geprefabriceerde elementen voor de bouw, gaande van eenvoudige, ongewapende producten zoals metselblokken en straatstenen tot de grote structuurelementen als brugliggers. Binnen FEBE groepeert FEBELCO de fabrikanten van betonbuizen en toebehoren. De beroepsvereniging vertegenwoordigt hierbij alle fabrikanten van betonproducten die nodig zijn voor de opvang, het transport, de behandeling, de buffering en de infiltratie van water.

Momenteel spelen prefab betonnen rioleringsproducten een belangrijke rol in een infraproject in Linkhout, Lummen. In een meerjarenplan streeft de gemeente ernaar om meer gescheiden riolering en veiligere fietspaden aan te leggen in de gehele gemeente. Verder worden ook kruispunten en wegen vernieuwd om Lummen vlot en veilig bereikbaar te maken. De aanleg van de gescheiden riolering zorgt ervoor dat regen- en afvalwater apart kunnen worden afgevoerd. Dit leidt tot een beter milieu en een verbetert waterzuiveringsproces in het waterzuiveringsstation. Voor de aanleg van de riolering worden de producten van Webeco gebruikt. 

Met de drie business units Water, Electric en Structural is Webeco NV in staat om een totaal gamma aan producten te kunnen bieden aan de klant.

Inspectieputten en buizen

Vince Milliau: “Dit is zeker één van de grotere projecten waar wij momenteel aan meewerken. Inspectieputten en verschillende soorten buizen uit ons gamma staan hier centraal. Opmerkelijk is dat het grootste deel hiervan poreuze buizen zijn.” Webeco NV investeerde recentelijk in een hypermoderne buizenfabriek om het volledige gamma van Ø400 tot en met Ø1200 in zowel gewapend, ongewapend als poreus beton aan te kunnen bieden. 

“Momenteel leveren we bijna 6000 m aan buizen aan in verschillende diameters gaande van Ø400 tot en met Ø1000 in zowel poreus, gewapend als ongewapend beton. Bijkomend maken we voor dit project ook nog ongeveer 160 inspectieputten. Door de hoeveelheid producten die we mogen aanleveren is dit voor ons nogmaals een bevestiging dat onze klanten tevreden zijn van onze aanpak”, besluit Vince Milliau. 

We Inspectieputten en verschillende soorten buizen uit ons gamma staan hier centraal.

High Quality Concrete Products

Webeco NV geniet sinds jaren een goede reputatie als producent van prefab betonelementen voor de aanleg van de infrastructuurwerken voor nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit en verkeer. Het bedrijf ontwerpt en produceert volgens de geldende Europese kwaliteitsnormen en -voorschriften . De betonproducten zijn voorzien van CE-markering en indien van toepassing BENOR,KOMO, Synergrid …

Met de drie business units Water, Electric en Structural is Webeco NV in staat om een totaal gamma aan producten te kunnen bieden aan de klant. “Onze eigen studiedienst en ontwerpafdeling staan garant voor korte communicatielijnen en flexibiliteit bij uitvoeringsprojecten.” Vertelt Alessio Husson, projectleider bij Webeco NV. “De waardering voor onze inspanning zien wij terug in de jaarlijkse groei van het aantal klanten en projecten. Ons team heeft maar één doel voor ogen: de beste en meest economische oplossing voor de klant.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details