Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
The word is out: Steinzeug-Keramo & Pipelife betreden voortaan de inframarkt als totaaloplosser

The word is out: Steinzeug-Keramo & Pipelife betreden voortaan de inframarkt als totaaloplosser

Al tientallen jaren vormen Steinzeug-Keramo en Pipelife een deel van de Wienerberger Piping Solutions groep. Waar Steinzeug-Keramo gespecialiseerd is in het afvalwater- en rioolrenovatiesegment, richt Pipelife zich op regenwaterbeheer, nutsvoorzieningen & kabelbescherming. Op maandag 30 mei tijdens de IFAT beurs te München werd het nieuws aangekondigd dat ze de krachten bundelen en voortaan verder onder de gezamenlijke naam Pipelife Infra de markt gaan betreden.  

A ONE STOP SHOP

“Wij zijn ons ervan bewust dat het virus, de grondstoffenproblematiek en de oorlog het onze stakeholders vandaag de dag knap lastig maken. Het is daarom dat we opzoek zijn gegaan naar manieren hoe wij beter, sneller, gemakkelijker en vooral méér oplossingen kunnen bieden. Door de competenties en producten te verbinden tussen Steinzeug-Keramo en Pipelife Infra zetten we onszelf als totaaloplosser op de inframarkt.” – Tom Deckers, Managing Director Pipelife Infra. Beide bedrijven kennen een complementair productassortiment dat resulteert in een meerwaarde voor al de stakeholders.

MAAR ER IS MEER

Op de IFAT beurs te München werd afgelopen week officieel aangekondigd dat Pipelife en Steinzeug-Keramo samen de inframarkt gaan betreden onder de naam Pipelife Infra. Dit brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee in de beide organisaties. Zo zullen ze zich voortaan voornamelijk richten op de vier core segmenten: riolering, regenwaterbeheer, rioolrenovatie en nutsvoorzieningen. Met het oog op de toekomst zullen Steinzeug-Keramo en Pipelife daartoe hun marktoriëntatie en hun producten op één lijn brengen en een breed gemeenschappelijk assortiment aanbieden.

EEN WIN FOR ALL

De samenwerking resulteert in een meerwaarde voor al de stakeholders: van de meer dan 200 werknemers tot de klanten. “Door de sterk consoliderende inframarkt versterken we onze marktpositie en ontzorgen we onze klanten op verschillende vlakken. Zo streven we naar continue vernieuwing van producten en systemen op maat van de klant.” Vertelt Sofie Deprez, Directeur Business Development bij Pipelife Infra.

Zo zal er stock worden opgebouwd in zowel Kalmthout als Hasselt, waardoor aannemers sneller en gemakkelijker worden beleverd. Ook zal het minder inspanning kosten voor klanten om hun materiaal te bestellen. Waar ze eerst bij verschillende leveranciers bestellingen plaatsten, zal dit worden gecentreerd bij slechts één leverancier die bijna alle oplossingen op de inframarkt aanbiedt. Bovendien zorgt de samenwerking voor meer mankracht en tools. Zo zijn er de afgelopen maanden allerlei nieuwe functies ontstaan die zullen instaan voor de optimalisatie op vlak van digitalisering, klantgerichtheid, ecologie én innovatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details