Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Aanleg nieuwe trailerparking van 26.000 m2 in Genk
Genk Green Logistics is een duurzaam herontwikkelingsproject van het oude fabrieksterrein van Ford in Genk.

Aanleg nieuwe trailerparking van 26.000 m2 in Genk

Afgelopen jaar heeft Bosch Beton in samenwerking met Van Loo Projects ruim 900 strekkende meter aan keerwanden geleverd voor de realisatie van een trailerparking in Genk. In opdracht van Genk Green Logistics zijn de rangeersporen van de voormalige Ford fabriek getransformeerd waarmee de logistieke capaciteiten van de site naar een hoger niveau zijn getild. 

XXL Logistieke ontwikkeling

Genk Green Logistics is een duurzaam herontwikkelingsproject van het oude fabrieksterrein van Ford in Genk. De realisatie van deze logistieke en semi-industriële site is zeer grootschalig opgezet en zal met een oppervlakte van maar liefst 250.000 m² een toplocatie worden voor de groeiende e-commerce sector. Naast de grootschaligheid maakte de multimodale ontsluiting de site interessant voor distributeurs en logistieke bedrijve; de site ligt vlakbij het spoor, het water en verschillende snelwegen. 

De nieuwe trailerparking die door Van Loo Projects en Bosch Beton werd aangelegd, is een cruciaal gegeven voor de exploitatie van Genk Green Logistics.

Transformatie rangeersporen

De nieuwe trailerparking die door Van Loo Projects en Bosch Beton werd aangelegd, is een cruciaal gegeven voor de exploitatie van Genk Green Logistics. De bedrijven op de site focussen vooral op transport via het water of het spoor maar het laatste gedeelte van het transport moet over de weg gebeuren. Het terrein waar de trailerparking is aangelegd, lag initieel vier meter lager. Met behulp van maar liefst 930 meter aan keerwanden en 100.000 ton grondverzet is de site opgehoogd. Voor dit project zijn keerwanden van Bosch Beton met hak gebruikt welke zijn geplaatst met behulp van een autolaadkraan. 

Logistiek succes

Na één dag plaatsen stond er al 350 m aan keerwanden op zijn plek. Dit snelle en efficiënte proces werd mede mogelijk gemaakt door de grote voorraden en productiecapaciteit van Bosch Beton, evenals de projectbegeleiding die aanwezig was op locatie. Door een strakke planning nam de volledige realisatie van de trailerparking slechts vier maanden in beslag en heeft Van Loo Projects dit project begin november mogen opleveren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details