Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
BENOR gaat een samenwerking aan met SKAO voor de CO2-Prestatieladder in België

BENOR gaat een samenwerking aan met SKAO voor de CO2-Prestatieladder in België

De vzw BENOR, beheerder van het conformiteitsmerk BENOR dat de kwaliteit van bouwmaterialen garandeert, kondigt met trots een exclusief partnerschap aan met de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) om de CO2-Prestatieladder in België uit te breiden.

De CO2-Prestatieladder is een certificeringssysteem dat initieel gelanceerd werd in Nederland en bedrijven aanmoedigt om hun CO2-uitstoot te verminderen en effectieve maatregelen te nemen om hun impact op het milieu te verkleinen. Gelet op het grote succes van het systeem in Nederland, zal het systeem nu ook in België geïmplementeerd en beheerd worden door de vereniging voor het beheer van het kwaliteitsmerk BENOR. Belgische ondernemingen zullen dus vanaf heden systematisch en eenvoudig kunnen bijdragen tot de realisatie van de Belgische doelstellingen om tegen 2030 minstens 55% minder broeikasgassen uit te stoten. Dit kan hen bovendien tal van (financiële) voordelen opleveren.

Als belangrijkste contactpunt zullen BENOR, en haar partners, ondernemingen en overheden helpen bij het navigeren door het certificeringsproces, praktisch advies geven en deskundige begeleiding bieden om het succes van hun milieubeleid te garanderen.

“Deze samenwerking tussen BENOR en SKAO vertegenwoordigt een cruciale stap in het bevorderen van duurzaam ondernemen in België,” zei Patrice Dresse, Secretaris-Generaal van het merk BENOR. “We kijken ernaar uit om Belgische ondernemingen en overheden te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan de overgang naar een groenere en meer duurzame economie.”

Dankzij dit initiatief zullen Belgische ondernemingen en de overheden toegang hebben tot een internationaal erkend instrument om hun CO2-impact te beoordelen en te verbeteren.

Het is daarenboven een systeem dat in de toekomst heel wat opportuniteiten kan creëren. Tal van aanbestedende overheden geven immers aan dat zij in hun toekomstige opdrachten steeds meer rekening zullen houden met duurzaam en klimaatvriendelijk ondernemen, waaraan prijsvoordelen kunnen worden gekoppeld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details