Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Bij APP All Remove staat vooral de bijdrage aan duurzaamheid centraal
Het antigraffiti-product is onzichtbaar, dampdoorlatend, is getest door het WTCB en de NMBS, én is gecertificeerd door Infrabel.

Bij APP All Remove staat vooral de bijdrage aan duurzaamheid centraal

Graffiti op de daarvoor voorziene plaatsen kan ronduit prachtige kunstwerken opleveren. Maar als het verschijnt als tags voor (jeugd)bendes of op plaatsen waar het schril afsteekt tegen de rest van de omgeving, kan dit heel vervelend zijn. Gelukkig bestaan er producten om dit – ook preventief – aan te pakken. APP All Remove beschermt en onderhoudt al meer dan 25 jaar bouwwerken, zowel tegen graffiti als andere vormen van verontreiniging. Waaronder recent het Oosterweel-project …

Het bedrijf uit Kontich verleent verschillende diensten: beschermen van geveldelen tegen graffiti, impregneren van geveldelen tegen vocht en omgevingsvervuiling, impregneren van vloeren tegen vocht, kauwgom en andere vervuiling, en intensieve stoomreiniging van wanden, gevels en vloeren. 

APP All Remove beschermt de stalen ondergronden van de fietsbrug met het product APP NC.

APP HD beschermt Oosterweel

Peter Nuijs: “Een mooie, recente onderneming is onze samenwerking bij het Oosterweel-project. Gedurende fase 1 kregen we de opdracht om zowel bruggen, viaducten als betonnen wanden tegen graffiti te beschermen. Daarvoor gebruiken we APP HD. Het antigraffiti-product is namelijk onzichtbaar, dampdoorlatend, is getest door het WTCB en de NMBS, én is gecertificeerd door Infrabel. Maar ook de strenge eisen die de aannemerscombinatie en de opdrachtgever van dit unieke project, Lantis, aan het product stelden, doorstond APP HD met glans. APP HD biedt niet alleen bescherming tegen graffiti, maar ook tegen omgevingsvervuiling, waardoor de ondergronden langer proper blijven en reinigingen eenvoudiger uit te voeren zijn. Daarmee draagt het bij tot een blijvend propere uitstraling van het project. Daarnaast beschermen we ook de stalen ondergronden van de fietsbrug met ons product APP NC, en verwijderen we graffiti van niet-beschermde ondergronden, zoals bij de betonnen pijlers. Een project waar we terecht trots op mogen zijn!”

Antigraffiti & hydrofuge

Naast APP HD is de firma verdeler van het biologische antigraffiti-product PSS 20. De antigraffiti-coating PSS20 is niet waarneembaar en is bovendien onschadelijk voor mens en milieu. Met warm water wordt mogelijke graffiti op zeer eenvoudige wijze van de ondergronden verwijderd, zonder sporen achter te laten. PSS20 kan, net als APP HD, zowel binnen als buiten worden aangebracht.

Bij een hydrofuge wordt een gevel geïmpregneerd met een speciale beschermlaag, om zo beschermd te zijn tegen vocht en vervuiling. Peter Nuijs: “Wij gebruiken daarvoor het op nanotechnologie gebaseerde ThefAPP. Het neemt het ‘inzuigeffect’ van vocht en omgevingsvervuiling in de poriën van de ondergrond weg. Bij regenweer zal de gevel het water afstoten. Het product sluit, net als ons ander vlaggenschip-product APP HD – toegepast bij het Oosterweel-project – de gevel niet af: de gevel blijft ademen en waterdampuitwisseling van binnen naar buiten blijft mogelijk. Dit in grote tegenstelling tot andere ‘vernisachtige’ producten.” 

APP HD beschermt de bruggen, viaducten en betonnen wanden aan de Oosterweelverbinding.

Stoomreinigen

Reinigen met stoom is één van de meest duurzame vormen van reinigen. Daarom wordt het steeds vaker toegepast en aanzien als een goed alternatief voor bijvoorbeeld reiniging door middel van zandstralen. Bij de stoomtechniek ‘Steamtec’ wordt de ondergrond intensief gereinigd met stoom (160° Celsius) waarmee de vervuiling wordt losgeweekt. De gevels en vloeren worden intensief gereinigd zonder daarbij de ondergronden te beschadigen of overlast van water voor de omgeving te veroorzaken.

Duurzaamheid

Peter Nuijs: “Binnen onze eigen R&D staat, zowel op vlak van productontwikkeling als op vlak van investeringen in innovatieve concepten, vooral onze bijdrage aan de duurzaamheid centraal. Al onze producten zijn dus onschadelijk voor mens, dier en milieu. Daarom kreeg onze antigraffiti-coating PSS20 onlangs de certificaten DUBOkeur en BioBased uitgereikt!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details