Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Bitumen perfect plaatsen in een vingerknip dankzij de mini-mammoet

Bitumen perfect plaatsen in een vingerknip dankzij de mini-mammoet

De Mini-Mammoet is een nieuwe, kleine machine om hechtende bitumineuze membranen aan te brengen. De machine werd ontwikkeld om de flexibiliteit van de Mini-MACADEN® te behouden, ze te vereenvoudigen en nog gemakkelijker te maken in het onderhoud. De afmetingen zijn dezelfde, maar het mondstuk van de verwarming werd volledig herbekeken om een gesloten verwarmingssysteem te verkrijgen.

De aandrijving gebeurt dankzij elektrische motoren die werken met een generator die zich bij de gasflessen bevindt (en niet langer on-board). Deze nieuwe apparatuur zorgt voor een lichtere machine, een lager energieverbruik, minder lawaai, en een gemakkelijker onderhoud.

Kwaliteit en tempo van de Mini-Mammoet

En op vlak van kwaliteit en tempo doet de Mini-Mammoet ook niet onder voor zijn voorganger. De Mini-MAMMOET last ongeveer 800 m² per dag met een standaard team, bestaande uit een operator, twee hulpen (of slechts één hulp, maar dan uitgerust met een transportwagen) en een lasser die de uiteinden van de rollen manueel aan elkaar last.

Met de Mini-Mammoet kan je hechtende bitumineuze membranen van SOPREMA even goed installeren als die van het type SBS of APP. Je kunt elke soort membranen gebruiken met armaturen van meer dan 180 g/m² en met een maximaal gewicht van 50 kg.

Zo gebruik je de Mini-Mammoet

  1. Opstelling van de machine
  2. 2 personen of één persoon met de hulp van een transportwagen (optioneel) laden de rol op de machine
  3. De machine wordt gekanteld en het membraan wordt onder de transportbandrol geschoven
  4. De machine wordt op gang gebracht en het lassen begint
  5. Tijdens de volledige lengte van de rol kan de operator de voortgangssnelheid aanpassen om het juiste lasniveau en de richting van de machine aan te passen (binnen de flexibiliteitslimieten van het membraan). De soepele transportbandrol van de machine zorgt voor een uitstekende verdeling van het asfalt over de lengte van het membraan
  6. De uiteinden van de rollen moeten manueel gelast worden.

 De mini-MAMMOET is met specifieke slangen verbonden aan propaangasflessen en aan de generator. Deze uitrusting kan op een specifieke transportwagen worden geladen. Het is toepasbaar op alle betonnen ondergronden of op versterkte profielplaten. Het gebruik op isolatiemateriaal raden we af.

Dankzij de compacte afmetingen past de machine makkelijk in een busje. Moet de machine voor langere tijd op de werf blijven, dan kan je gebruik maken van de metalen opbergbox. Zo blijft de machine veilig en beschermd.

De mini-MAMMOET wordt geproduceerd in Frankrijk en wordt in veel landen verhuurd met operator, maar het is ook mogelijk om je eigen toestel aan te kopen. De onafhankelijke organisatie APAVE bevestigde dat de machine conform de CE-vereisten is. Bij de machine kan je de volgende zaken bijbestellen: een opbergbox op de werf, een transportwagen voor de gasflessen en de generator en een transportwagen om de rollen op te laden.

De voordelen

  1. Kwaliteit: een constante kwaliteit van het laswerk
  2. Besparing: werkt snel, kost weinig
  3. Milieuvriendelijk: gereduceerd brandstofverbruik dankzij het nieuwe mondstuk van de verwarming en het gebruik van elektrische motoren
  4. Veiligheid: beperkt gebruik van vlammen en een lager geluidsniveau

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details