Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Meer kracht voor een hogere productiviteit en nog betere service
De PM822 is een uiterst productieve, zeer wendbare halfstrooks freesmachine, ideaal voor een gecontroleerde en volledige verwijdering van asfalt- en betonbestrating in één enkele gang.

Meer kracht voor een hogere productiviteit en nog betere service

In de steeds evoluerende wereld van grond-, weg-, en waterbouw is stilstaan gelijk aan achteruitgaan. Dat beseft ook freesspecialist Holgo, dat met de CAT PM 822 recent investeerde in nieuw materieel om nog efficiënter en kwalitatiever te kunnen werken. “Eind april worden nog twee nieuwe Wirtgen-freesmachines geleverd om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen”, vertelt Michiel Verhaeren, gedelegeerd bestuurder van Holgo.

Holgo, gespecialiseerd in asfaltfreeswerken, kan voor haar projecten teren op een uitgebreid machinepark, uitgerust met de meest moderne machines en in verschillende afmetingen voor een uitvoering op maat van de klant en/of het project. Zowel het affrezen van materiaal, als het opbreken van de rijweg behoort tot het dienstenpakket van Holgo. En ook voor specialisaties zoals brugdekken, sleuven, mengfrezen, demarkeringen … profileert de freesspecialist uit Boortmeerbeek zich als een ideale partner.

In Watermaal-Bosvoorde voerde Holgo een wegeniswerk uit met de nieuwe freesmachine.

Efficiënter en ecologischer

Met de CAT PM 822 investeerde Holgo recent in een nieuwe freesmachine, die ook voorzien is om 3D te frezen. De PM822 – met een freesbreedte van 2m20 in plaats van 2 m – is een uiterst productieve, zeer wendbare freesmachine, ideaal voor een gecontroleerde en volledige verwijdering van fundering en asfalt- en betonbestrating in één enkele gang. Een soepele en efficiënte bediening met automatische stationairregeling en meerdere rotorsnelheden optimaliseren de uitvoer en de belasting op de motor, terwijl het koelsysteem met een hoge capaciteit de motor op een ideale temperatuur houdt voor een optimaal brandstofverbruik en lagere emissies. Dankzij de automatische lastdetectie op de rotor wordt de freessnelheid aangepast om afslaan van de motor te voorkomen en de productie te optimaliseren.

“Het is een zeer krachtige machine, die op dat vlak niet moet onderdoen voor ons ander materieel.”

Flexibiliteit

Die investering verraadt de ambitie van Holgo en de drang naar een zo optimaal mogelijke klantenservice. Michiel Verhaeren: “Met de aankoop van de CAT PM822 onderstrepen we onze missie om de klant met het meeste innovatieve materieel te bedienen. We zoeken continu naar mogelijkheden om onze werkzaamheden te moderniseren en ook het ecologische aspect speelt zeker mee. Zo staat de CAT PM822 garant voor een lagere uitstoot, mede dankzij een geoptimaliseerde water- en temperatuurregeling. Door ons materieelpark uit te breiden kunnen we ook nog korter op de bal spelen op projectniveau en meer flexibiliteit aan de dag leggen.”

Ook voor MPET, aan de Antwerpse haven, is Holgo actief.

Krachtig en wendbaar

Voor het betrouwbare rupsonderstel werd voor de CAT PM 822 gebruikgemaakt van bewezen ontwerpen van Cat-dozers en een automatisch spanningssysteem om consistente prestaties en een langere levensduur van de rupsbanden te garanderen. Het robuuste aandrijvingssysteem is voorzien van twee onafhankelijke aandrijfpompen die elk twee rupsbanden aandrijven in een kruislings patroon voor meer tractie en de automatische tractieregeling behoudt een consistente snelheid bij de meest uitdagende toepassingen. Vier stuurmodi met een geavanceerde uitlijning en rupsen bieden dan weer een nauwkeurigere stuurgeometrie en verminderen slijtage aan de rupsplaten.

“Het is een zeer krachtige machine, die op dat vlak niet moet onderdoen voor ons ander materieel, maar de compactheid is wel een extra troef. Deze machine kan dus ook ingezet worden op plekken met beperkte bereikbaarheid of werkruimte, zoals bijvoorbeeld in stadskernen. Het is de eerste keer dat we met Cat samenwerken op het vlak van materieel. We werken al lange tijd met Wirtgen, waarvan trouwens eind april nog twee freesmachines geleverd worden. Blijven investeren is dan ook het devies bij Holgo”, besluit Michiel Verhaeren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details