Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Duurzaam bouwen etaleert zijn olympische vorm in Parijs

Duurzaam bouwen etaleert zijn olympische vorm in Parijs

INTERMAT Parijs 2024 is een niet te missen afspraak voor de bouw- en infrastructuursector. ‘Low carbon’ is het hoofdthema van deze nieuwe editie, die zich richt op vier centrale thema’s: innovatie, energie, sectorpromotie en MVO-engagementen. INTERMAT zal integraal gewijd zijn aan duurzame ontwikkeling en zal van 24 tot 27 april meer dan duizend exposanten uit vijf vakgebieden samenbrengen: ‘Grondwerken, sloop en transport’; ‘Wegenis, materialen en funderingen’; ‘Heffen en handling’; ‘Bouw, burgerlijke bouwkunde en beton’ en tot slot – nieuw voor 2024 – ‘Nieuwe technologieën en energie’ (elektrische energie, waterstof, aardgas, zelfrijdende voertuigen, virtual engineering …).

INTERMAT 2024, de beurs voor duurzame bouwoplossingen en -technologieën, vindt plaats van 24 tot 27 april 2024 in Paris-Nord Villepinte. ’s Werelds grootste fabrikanten grijpen dit langverwachte evenement aan om hun innovatiedrang tentoon te spreiden, die sinds de editie van 2018 sterk is toegenomen als reactie op de uitdagingen die gepaard gaan met het streven naar CO2-reductie.

Vernieuwd evenement gericht op de vier grootste uitdagingen voor de bouwsector 

Door de hele bouwsector samen te brengen rond eenzelfde toekomstvisie wil INTERMAT 2024 de collectieve expertise van alle actoren bevorderen om hen te wapenen tegen de grote uitdagingen op het vlak van CO2-reductie en energie, digitalisatie, MVO-engagementen, opleiding en werkgelegenheid, alsook een platform creëren voor dialoog met de overheid. Om dit in de praktijk te brengen, zal het evenement gebaseerd zijn op vier hoofdpijlers, die elk best practices en ontwikkelingen groeperen in lijn met de grote uitdagingen voor de bouwsector.

#1 INNOVATIES 

Innoveren om oplossingen te vinden voor de grootste uitdagingen voor de bouwsector

Het Forum de l’Espace Filière (nieuw in 2024) zal de vijf belangrijkste bouwfederaties samenbrengen voor conferenties en rondetafelgesprekken met hoog aangeschreven sprekers: professionals uit de bouw- en infrasector, overheidsinstanties en toonaangevende Franse en internationale experts. Daarnaast wordt ook ingezet op een kruisbestuiving met andere sectoren om de uitdagingen met betrekking tot CO2-reductie aan te pakken. Een reeks conferenties (Forum World Of Concrete Europe) zal gewijd zijn aan de betonindustrie, het materiaal an sich en de verschillende toepassingen ervan. De INTERMAT Innovation Awards worden uitgereikt op de eerste dag van de beurs en krijgen zelfs een speciale ruimte op de beursvloer toegewezen om ze extra in de kijker te zetten. De INTERMAT Press Days op 18 en 19 januari 2024 bieden dan weer twee dagen vol workshops en discussies tussen exposanten en journalisten.

#2 ENERGIE 

Performante alternatieve energiebronnen integreren om de economie te ondersteunen 

Een zone voor nieuwe technologieën en energie (nieuw in 2024) is integraal bestemd voor exposanten en start-ups en biedt een forum voor inspirerende sprekers. Een demonstratieruimte gewijd aan materieel, met name elektrische apparatuur, zal bezoekers de kans geven om zich onder te dompelen in de werf van de toekomst.

#3 SECTORPROMOTIE 

Valorisatie van sectorberoepen en financiële en menselijke middelen

Een zone gewijd aan tewerkstelling en opleiding zal de sectorberoepen in de kijker zetten, met workshops en conferenties, jobdatingsessies enzovoort. Daarnaast zal één dag volledig in het teken staan van de verhuur van materieel (INTERMAT Rental Day), inclusief getuigenissen van internationale experts.

#4 ENGAGEMENTEN 

CO2-neutraliteit nastreven om bij te dragen tot de bescherming van onze planeet

Het aanbod en het format van de beurs zijn volledig herdacht (vier dagen in plaats van zes). Ze wordt op een ecologische manier op poten gezet, waarbij de focus ligt op soberheid en circulaire economie, met milieuvriendelijke producten en diensten. Ze zal fysiek en sociaal toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen.  

Demonstraties in overvloed

Gedurende vier dagen kunnen professionals met volle teugen genieten van de demonstratiezone, een integraal onderdeel van het DNA van INTERMAT, waar innovatieve apparatuur in levensechte omstandigheden wordt getoond. 

Praktische info
Wanneer? Van 24 tot 27 april 2024, van 9 tot 18 uur.
Waar? Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte, op tien minuten van luchthaven en tgv-station Charles de Gaulle
Hoe? Vraag op voorhand uw bezoekersbadge aan op de website van de beurs: www.intermatconstruction.com .

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details