Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Een freesoplossing op maat van ieder vraagstuk
TopOff beschikt over een zeer ruim gamma aan hypermoderne frees machines voor zowel kleine als grote oppervlaktes.

Een freesoplossing op maat van ieder vraagstuk

Van grote infrastructuurwerken tot de kleinste en meest complexe vraagstukken: freesspecialist TopOff uit Houthalen biedt voor ieder project een passende oplossing aan. Dat bleek opnieuw bij een wegenwerkproject in Hasselt, waar TopOff door hoofdaannemer Hoogmartens werd ingeschakeld voor een specifiek freeswerk. “Met behulp van een meterfrees met een snijwiel tot 60 cm diep konden we heel efficiënt sleuven realiseren”, vertelt John Vastmans van TopOff.

TopOff beschikt over een zeer ruim gamma aan hypermoderne frees machines voor zowel kleine als grote oppervlaktes. “Van 1 tot 1 miljoen m²: onze machines leveren topprestaties in elke situatie”, klinkt het overtuigend. Onder die machines vinden we ook de nieuwste W100 CFI. John Vastmans: “En die frees kan uitgerust worden met een snijwiel dat tot 60 cm diep en 10 en/of 20 cm breed sleuven kan realiseren. En dat is vrij uniek.”

“Met behulp van een meterfrees met een snijwiel tot 60 cm diep konden we heel efficiënt kabelsleuven realiseren.”

Asfalt en mager beton

Het project in Hasselt was een primeur want het was de eerste keer dat TopOff deze machine en techniek inzette op een werf. John Vastmans: “Uiteraard hebben is dit op voorhand uitvoerig getest geweest en we waren zeker dat het een meerwaarde zou zijn voor het project. Met de meterfrees en het snijwiel konden we probleemloos door het asfalt en het mager beton snijden. De snedes waren nodig voor het scheiden van het uit te breken beton en het aanliggend wegdek.”

“Met de meterfrees en het snijwiel konden we probleemloos door het asfalt en het mager beton snijden.”

Kabelseleuven

Deze techniek laat ook toe om zeer snel een kabelsleuf te frezen waardoor graafwerken overbodig zijn. De voordelen zijn dan ook onmiskenbaar. John Vastmans: “Het grote voordeel is uiteraard dat je met deze techniek niet de hele weg moet openleggen. Dat maakt het niet alleen efficiënter en dus goedkoper, maar zorgt ook voor veel minder hinder naar de omgeving toe. Zeker voor projecten in stads- of dorpscentra kan dit zeer nuttig zijn. Snelle insnijdingen voor kabelsleuven of afbraak- en rioleringswerken zijn dus geen verre droom meer, maar pure realiteit. Ten opzichte van het traditionele zaagwerk bespaar je als aannemer zo heel wat kosten uit.” 

Het project in Hasselt was een primeur want het was de eerste keer dat TopOff deze machine en techniek inzette op een werf.

(Micro)fijnfrezen

Bijkomende voordeel: de kleine, wendbare meterfrees is ook geschikt voor micro- en fijnfreeswerken. Bij fijnfrezen bedraagt de onderlinge afstand tussen de beitels slechts 8 mm, bij microfijnfrezen slechts 6 mm. Oppervlaktes die op deze manier gefreesd worden hoeven niet meer overlaagd te worden. Deze freestechniek wordt voor specifieke doeleinden toegepast: het verbeteren van de oppervlaktekenmerken, het verhogen van de stroefheid en de verbetering van het rijcomfort, de aanhechting en het lengteprofiel.

“Ideaal ook om oneffen fietspaden fijn te frezen en weer glad te maken. Door ook te focussen op kleiner materieel en specifieke toepassingen toont TopOff dat het veel aandacht besteed aan oplossingen op projectniveau. Efficiënt, snel en met minimale hinder voor omgeving werken, wordt steeds belangrijker. En door continu te investeren en de vinger aan de pols te houden wat betreft innovaties en nieuwigheden, probeert TopOff als freesspecialist de markt zo goed mogelijk te bedienen”, besluit John Vastmans.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details