Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
INTERMAT 2024 – Nieuwe pool Nieuwe Technologieën en Energieën

INTERMAT 2024 – Nieuwe pool Nieuwe Technologieën en Energieën

4 dagen om zich toe te leggen op de koolstofarme en geconnecteerde bouwplaats van morgen

INTERMAT 2024 zal de gelegenheid zijn om bezoekers kennis te laten maken met de opmerkelijke vooruitgang en innovaties van Franse en internationale fabrikanten van bouwmateriaal om de uitdaging van het verminderen van de CO2-uitstoot succesvol aan te gaan. Nieuw voor 2024 is dat de pool Nieuwe Technologieën & Energieën de uitdagingen van de milieu- en digitale transities zal combineren die het mogelijk maken het energieverbruik van toestellen te verlagen en bezoekers mee te nemen in de koolstofarme en geconnecteerde bouwplaats van morgen.

Een 5de expertisepool gericht op de post-koolstoftoekomst

INTERMAT 2024 heeft haar sectoralisering doen evolueren met een verbreed aanbod dat slim steunt op 5 kennispolen, met de oprichting van de pool Nieuwe Technologieën en Energieën teneinde een bevoorrechte plaats te bieden aan de geavanceerde technologieën die integraal deel uitmaken van de bouwmaterialen.

Het nieuwe aanbod van de editie 2024 is opgebouwd rond vier pijlers die elk de hoogtepunten en de ontwikkelingen in de vier grote uitdagingen van de bouw, waaronder deze van de energieën, in het middelpunt van de aandachtspunten en verwachtingen van alle professionals uit de sector voorstellen.

De pool Nieuwe Technologieën & Energieën zal gewijd zijn aan de valorisatie van de uitrustingen die gebruikmaken van nieuwe, alternatieve of vernieuwbare energiebronnen (biobrandstoffen, elektriciteit, waterstof, enz.), het koolstofvrij maken (elektrische retrofit…), de technologie van het virtuele en het digitale (toegevoegde realiteit, mobiele toepassingen, BIM, Internet van de voorwerpen, 3D-print, drones…), opslagoplossingen van energie of ook autonome voertuigen …

Ze zal een tentoonstellingsruimte, het Startupdorp, met een speciale ruimte om de pareltjes van morgen te presenteren, een nieuw forum met doorlopende toespraken en een demonstratieruimte gewijd aan koolstofvrije apparatuur, met name elektrische samenbreng

Het Startupdorp in partnerschap met Impulse Partners

Het Startupdorp, opgevat als een gezellige animatieruimte, georganiseerd in partnerschap met Impulse Partners, zal centraal staan in de pool Nieuwe Technologieën en Energieën, teneinde de nieuwste technologische oplossingen die tegemoetkomen aan de uitdagingen van het koolstofvrij maken en de digitalisering van de bouw te valoriseren.

Een programma van conferenties, pitches en toespraken, met name georganiseerd door Impulse Partners, biedt de gelegenheid om de belangrijkste innovatietrends en hun impact op het bedrijfsleven, de veiligheid, de opleiding, enz. te begrijpen…. via concrete voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen startups en traditionele spelers in de sector (Observatorium van trends in innovatie in de bouwsector in samenwerking met het CCCA-BTP, Impulse Partners en de OPPBTP).

Andere conferenties zullen gewijd zijn aan de doorbraak van de Artificiële Intelligentie in de bouw, aan het masterproject 2 Ondernemer van de studenten van het ESTP of ook aan de koolstofvrij gemaakte infrastructuren met Connexion 21.

Onder de 70 exposanten van de pool vermelden wij: ARKANCE, CONTROLS, CSC ROBOTIC, ENGINEERING LIMITED, DENS Power BV, ECO GAS, ENERIA, EXCESS ENGINEERING AS, GEOSYSTEMS France, HD Hyundai Infracore, HERACLES Robotics, HIBOO, HYDROKIT, IDIG, LEICA GEOSYSTEMS, MATOS, MOASURE, MUODIM, TP PLANNING, TRACKUNIT AS, WATEA by Michelin, …

En wij herinneren eraan dat 7 exposanten op 18 januari tijdens de Press Days genomineerd werden in de nieuwe categorie Nieuwe Technologieën en Energieën voor de INTERMAT Innovation Awards 2024: BERGERAT MONNOYEUR, CHRONO FLEX, COJALI France, EXCESS ENGINEERING AS, KOMATSU EUROPE INTERNATIONAL NV, MOASURE en TENSTAR SOLUTION AB.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details