Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Efficiënt betonelement voor duurzame parkeeroplossingen
De betonelementen, gewapend en met rechthoekige uitsparingen, zijn na plaatsing eenvoudig te vullen met diverse materialen zoals steentjes of teelaarde.

Efficiënt betonelement voor duurzame parkeeroplossingen

Van Hessche Beton, een gerenommeerd Vlaams familiebedrijf opgericht in 1965, bekend om zijn prefabbetonelementen voor land- en tuinbouw, zet nu stappen in de infrastructuursector met PARK-DRAIN.

PARK-DRAIN, een waterdoorlatend beton­element, is speciaal ontworpen voor de aanleg van parkeerplaatsen. Dit product markeert de inspanningen van Van Hessche Beton om bij te dragen aan het onthardingsinitiatief van Vlaanderen, gericht op het verbeteren van de bodemkwaliteit. Het element bestaat uit gewapend beton met grote rechthoekige uitsparingen die na plaatsing kunnen worden opgevuld met diverse materialen zoals steentjes, teelaarde of porfier.

Met vier van deze elementen kan een parkeervlak van 2,5 bij 4,8 meter worden gevormd, p erfect voor één personenauto.

Esthetisch en functioneel

PARK-DRAIN, een waterdoorlatend beton­element ontworpen voor de aanleg van parkeerplaatsen, illustreert de ambitie van Van Hessche Beton om bij te dragen aan de doelstelling van Vlaanderen om te ontharden voor een betere bodemkwaliteit. Deze betonelementen, gewapend en met rechthoekige uitsparingen, zijn na plaatsing eenvoudig te vullen met diverse materialen zoals steentjes of teelaarde. Dit ontwerp zorgt niet alleen voor esthetiek, maar bevordert ook de drainage en duurzaamheid van de parkeerfaciliteiten.

Gemak en stabiliteit

Elk PARK-DRAIN-element, met een afmeting van 250 bij 120 cm en een dikte van 10 cm, bestrijkt een oppervlakte van 3 m². Dit formaat is strategisch gekozen om de plaatsing te vereenvoudigen en de stabiliteit van het geïnstalleerde element te vergroten. Met vier van deze elementen kan een parkeervlak van 2,5 bij 4,8 m worden gevormd, perfect voor één personenauto.

Momenteel is PARK-DRAIN van Van Hessche Beton alleen toepasbaar voor parkeerterreinen bestemd voor personenauto’s en lichte vrachtwagens. Het bedrijf is echter bezig met de ontwikkeling van een robuustere variant, bedoeld voor de aanleg van parkeerplaatsen voor zwaardere vrachtwagens.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details