Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Gemeente Boechout kiest voor nieuwe signalisatietegel fietszone
De populariteit en duurzaamheid van deze signalisatietegels van Lithobeton kende in het verleden al een groot succes.

Gemeente Boechout kiest voor nieuwe signalisatietegel fietszone

Om een nieuw concept rond veiligere schoolroutes te realiseren heeft de gemeente Boechout een beroep gedaan op LITHOBETON, die hiervoor een nieuwe signalisatietegel van het type fietszone heeft ontworpen.“Door de dorpskern van Boechout fietsen dagelijks honderden fietsers naar school. Als gemeente kwamen we in aanmerking voor een subsidie vanuit de Vlaamse overheid om schoolroutes veiliger in te richten”, legt schepen Rudi Goyvaerts uit.

In het kader van de nieuwe wet van 1 april 2023 wordt de term ‘fietsstraat’ vervangen door ‘fietszone’. In de nieuwe definitie wordt immers bepaald dat het ook kan gaan om meerdere openbare wegen waarvan het begin en het einde worden aangegeven door verkeersborden en wegmarkeringen. 

Boechout zal een fietszone inrichten waarbij de fietser domineert en waar de auto welkom is maar te gast blijft. Rudi Goyvaerts: “Hierbij hebben we ook de richtlijnen van het nieuwe fietsvademecum gevolgd. Deze stelt immers voor, indien de straat een dubbele rijrichting heeft, om de rijrichtingen te scheiden met een (kassei)strook. Dit hebben wij dan ook in verschillende straten toegepast. Zo kunnen onze kinderen op een zeer veilige manier in het centrum met de fiets tot op school geraken.”

De ontwikkeling van de symbooltegels van Lithobeton is gebaseerd op jarenlange ervaring.

DUURZAAM EN SLIJTVAST

De signalisatietegels van LITHOBETON bevatten vele voordelen. Deze met een wapening verstevigde signalisatietegels worden in prefab beton vervaardigd waarbij de verschillende betonkleuren van de bovenste laag via nat op nat-procedé goed met mekaar zijn verbonden. Zodoende blijven de kleuren te allen tijde behouden. De slijtvastheid wordt gerealiseerd door het gebruik van specifieke granulaten. Deze signalisatietegels worden volgens de plaatsingsvoorschriften op een geschikte effen fundering in het wegdek geplaatst en vormen één geheel met het wegdek. Bijgevolg zijn ze dan ook een zeer duurzame, sterke, slijtvaste en onderhoudsvriendelijke oplossing voor de aanduiding op de weg en ogen tevens zeer mooi in het moderne straatbeeld. 

UITGEBREID GAMMA

De ontwikkeling van de symbooltegels van Lithobeton is gebaseerd op jarenlange ervaring en volgt de vraag van steeds nieuwe type wegmarkeringen in de loop der jaren. De populariteit en duurzaamheid van deze signalisatietegels van Lithobeton kende in het verleden al een groot succes, met een uitgebreid gamma tot gevolg. Enkele van de meest populaire signalisatietegels zijn deze voor invalide personen, oplaadpunten voor auto’s en fietsen, plaatsen voor zorgverstrekkers, ouders met kinderen, fietsstraat … Je kan ze op vele plaatsen in België en Nederland terugvinden aan  tankstations, warenhuizen, parkings en op diverse openbare wegen. 

Lithobeton denkt als innovatieve partner in deze markt graag mee en zoekt in samenspraak met zijn opdrachtgevers naar steeds nieuwe en duurzame oplossingen voor onze samenleving.       ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details