Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Geothermische boorspecialist en gereputeerde groothandel bundelen krachten
Voor een nieuw boorproject in het Waalse Blandain bundelen Climadrill en Deschacht de krachten.

Geothermische boorspecialist en gereputeerde groothandel bundelen krachten

In de niche van geothermische boringen klinkt de naam Climadrill als een klok. Zaakvoerder Jonas Vercruysse en zijn team vertrouwen op Deschacht voor kwaliteitsvolle en betaalbare oplossingen. Ook voor een nieuw boorproject in het Waalse Blandain bundelen beide bedrijven de krachten.

Schat aan ervaring en knowhow

Climadrill – met hoofdkantoor in het West-Vlaamse Ledegem – werd door Jonas Vercruysse in 2019 opgericht. Toch is in het bedrijf een schat aan kennis en ervaring op het vlak van grondboren en geothermie aanwezig, omdat Jonas Vercruysse en zijn medewerkers al lang in de sector actief zijn. “Voor de oprichting van Climadrill waren we actief in soortgelijke bedrijven op Europees niveau”, legt Jonas Vercruysse uit. “Vandaag zijn we uitgegroeid tot één van de grootste grondboorbedrijven in België.” 

“In heel België voorzien we geothermische installaties voor zowel residentiële als utiliteitsprojecten.”

Stijgende vraag naar geothermische oplossingen

Het orderboekje van Climadrill is momenteel goed gevuld. “Vandaag volgen we heel wat projecten op, met een steeds grotere focus op geothermische studies, advies en geothermische boringen voor aardwarmtewinning”, geeft Jonas Vercruysse aan. “In heel België voorzien we geothermische installaties voor zowel residentiële als utiliteitsprojecten. Eén van de pas opgestarte werven is de aanleg van een zogenaamd BEO-veld – wat staat voor ‘boorgatenergieopslag’ – in het Waalse  Blandain. Bouwheer CEBEO wil er een kantoorgebouw optrekken dat via geothermie verwarmd en gekoeld zal worden. Zij rekenen op onze expertise voor het uitvoeren van 126 boringen van 60 m diep.” 

Klaar voor uitdagende boorprojecten

Die opdracht belooft een echt huzarenstukje te worden, omdat de Climadrill-operatoren in Blandain rekening moeten houden met een mix van zachte en hardere (rots)gronden. “Weinig boorgrondbedrijven durven die uitdaging aan, maar wij zetten graag onze tanden in dergelijke dossiers. Niet alleen dankzij onze ruime knowhow en ervaring aan boord, maar ook dankzij de uitstekende materialen en toepassingen die Deschacht ons aanbiedt”, zegt Jonas Vercruysse. 

Uitstekende samenwerking

Hij verwijst hierbij naar de uitstekende samenwerking met Francis Van Coppenolle, commercieel medewerker geothermie bij Deschacht. “Francis is onze vaste contactpersoon bij Deschacht, zowel voor het plaatsen van bestellingen als voor het beantwoorden van vragen achteraf”, aldus Jonas Vercruysse. “Dit zorgt voor erg korte communicatielijnen en een echte hands-on aanpak. Dit waarderen we enorm. In onze projecten moeten we immers snel kunnen schakelen. Met de producten en service van Deschacht slagen we hier perfect in.” Francis Van Coppenolle vult aan: “De samenwerking met Jonas en zijn team verloopt zeer aangenaam. Via een digitaal platform delen we informatie met elkaar, zoals onder meer een planning van producten die Climadrill bij Deschacht wil bestellen. Op basis hiervan kunnen we nieuwe orders vlot verwerken en producten – voornamelijk aardwarmtewisselaars en PE-buizen – binnen de voorziene termijnen leveren. Die aanpak levert een win-winsituatie op voor beide partijen.”

Bouwheer CEBEO wil er een kantoorgebouw optrekken dat via geothermie verwarmd en gekoeld zal worden.

Persoonlijke communicatie op maat

Naast het uitgebreide productassortiment met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bijhorende dienstverlening is
Jonas Vercruysse ook erg te spreken over de persoonlijke communicatie op maat vanuit Deschacht: “Omdat we nu al enkele
jaren met Francis samenwerken, zijn we erg goed op elkaar ingespeeld. Als mijn medewerkers een specifieke vraag hebben over een bestelling of levering van een product, dan volstaat een telefoontje voor een  helder antwoord. We hopen nog vele jaren met Deschacht te kunnen samenwerken.”

Over Deschacht

Deschacht profileert zich op zijn beurt als een gespecialiseerde en gereputeerde groothandel in riolerings- en afvoerproducten, dak-, gevel- en isolatiematerialen. Daarnaast heeft Deschacht gespecialiseerde teams die met hun specifieke expertise elk bouwproject begeleiden van onder de grond tot op het dak. Met tien filialen, 210 werknemers en meer dan 20.000 producten is Deschacht een topspeler in zijn segment die letterlijk, dankzij de regionale spreiding in Vlaanderen en Wallonië, maar ook figuurlijk dicht bij zijn klanten staat. “Samen realiseren we op jaarbasis een omzet van meer dan 140 miljoen euro”, klinkt het.   ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details