Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuws

Geurprobleem drinkwater onder controle

zuid_2016_-_054_-_copy

8 januari 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De veranderingen in geur, kleur en smaak van het drinkwater zijn weldra voorbij. De oorzaak, een buitensporige algenbloei in het Albertkanaal, is een natuurlijk fenomeen.  Het gaat om Cryptomonas, dit is een micro-alg die kan groeien bij lage temperaturen.

Water-link heeft gisteren, met succes, de nodige aanpassingen doorgevoerd in het zuiveringsproces.  Hierdoor kunnen, na de neutralisatie van de algen, ook de organische reststoffen niet meer in het drinkwater terecht komen.  Deze -onschadelijke-  organische reststoffen waren de oorzaak van de geur- en smaakveranderingen.

We verwachten dat binnen een tijdspanne van  24 à 48 uur het drinkwater in heel het leveringsgebied terug reuk- en smaakvrij zal zijn.

Concreet zal vanaf zaterdagochtend de verbetering  merkzaam zijn in Antwerpen-Zuid, de districten Wilrijk, Hoboken, Berchem en in Edegem, Hove en Mortsel. Dit zal ook het geval zijn in de gemeenten Kontich en Boechout die door de PIDPA worden bevoorraad met drinkwater afkomstig van water-link. Vanaf zondagochtend verwachten we een normalisering in Antwerpen Centrum, Linkerkoever en Borgerhout.

Het drinkwater was en blijft perfect drinkbaar en voldoet aan alle wettelijke normen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details