Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Kilometerslange prefab betonnen riolering voor Oosterweelverbinding
De leveringen moesten heel nauw opgevolgd en uitgevoerd worden.

Kilometerslange prefab betonnen riolering voor Oosterweelverbinding

Zo levert Alkern VOR Beton – lid van FEBELCO, de deelvereniging binnen FEBE die de fabrikanten van betonbuizen vertegenwoordigt – voor het nieuwe tracé kilometerslange prefab betonnen riolering.

FEBE is de erkende beroepsvereniging van fabrikanten van geprefabriceerde betonproducten en verdedigt de belangen van de sector. De Belgische betonindustrie produceert een brede waaier aan geprefabriceerde elementen voor de bouw, gaande van eenvoudige, ongewapende producten zoals metselblokken en straatstenen tot de grote structuurelementen als brugliggers. Binnen FEBE groepeert FEBELCO de fabrikanten van betonbuizen en toebehoren. De beroepsvereniging vertegenwoordigt hierbij alle fabrikanten van betonproducten die nodig zijn voor de opvang, het transport, de behandeling, de buffering en de infiltratie van water. 

“In 2020 leverden we in mei het grootste deel, goed voor een vijftigtal vrachten en kilometers buizen.”

FEBE-lid Alkern VOR Beton staat al meer dan 70 jaar in voor de productie en commercialisering van lokaal geproduceerde betonproducten voor professioneel gebruik in 3 marktsegmenten: wegenbouw, ruwbouw en omgevingswerken. In opdracht van hoofdaannemer Stadsbader levert Alkern VOR Beton een grote hoeveelheid rioleringsbuizen voor de realisatie van de Oosterweelverbinding. “Het is een project dat over verschillende jaren loopt en geldt zeker wat tijdsduur en omvang betreft als grootste project dat we ooit uitgevoerd hebben”, vertelt Jan Vandenaweele, commercieel verantwoordelijke bij Alkern VOR Beton. “In 2020 leverden we in mei het grootste deel, goed voor een vijftigtal vrachten en kilometers buizen.”

In opdracht van hoofdaannemer Stadsbader levert Alkern VOR Beton een grote hoeveelheid rioleringsbuizen voor de realisatie van de Oosterweelverbinding.

Flexibiliteit

Die gigantische levering gebeurde in amper drie dagen tijd. “De leveringen moesten heel nauw opgevolgd en uitgevoerd worden. Zo moesten wij steeds voor de afbraakwerken leveren en een berijdbare strook hebben om de buizen op de juiste plek te kunnen lossen. Vervolgens kon de aannemer dan meteen de buizen plaatsen. Daar kwam natuurlijk heel wat logistiek bij kijken, maar uiteindelijk is alles zeer vlot verlopen en kon de timing netjes aangehouden worden. De vrachtwagens kwamen bij ons gespreid laden en gingen daarna gespreid lossen op de werf. Dit vroeg om de nodige flexibiliteit, zowel van ons, Stadsbader als van onze transportpartner. De buizen die wij leverden variëren van diameter 40 tot 900. Ook de komende maanden en jaren zullen we stelselmatig buizen blijven leveren. In dit gigantische project worden in ieder geval het grote nut en de vele voordelen van prefabbeton nogmaals benadrukt”, besluit Jan Vandenaweele.     

Nieuwe accountmanager 

Met Stephan Lienard verwelkomde Alkern VOR Beton recent een nieuwe accountmanager. De ervaren rot in het vak zal binnen het bedrijf het commerciële verhaal leiden. De versterking toont de weg vooruit die Alkern VOR Beton voor ogen heeft. “Tot de komst van Stephan hadden we geen echte buitendienst. Dat verandert nu. Wat projectopvolging en klantencontacten betreft, zetten we zo een flinke stap voorwaarts”, verduidelijkt Jan Vandenaweele.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details