Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Nieuwe Gorman-Rupp spuitpomp met EU Stage V dieselmotor

Nieuwe Gorman-Rupp spuitpomp met EU Stage V dieselmotor

Populaire pomp voor aannemers schoner, zuiniger en stiller dan ooit

Tijdens het No-Dig evenement in Nijkerk op 9 en 10 oktober heeft Gorman-Rupp Europe de opvolger van de 82H52 spuitpomp geïntroduceerd: de Gorman-Rupp 82-45-702.

Al vele jaren is de Gorman-Rupp 82H52 spuitpomp een populaire keuze op bouw- en industriële locaties. Of het nu gaat om spuiten van filterbuizen voor bronbemalingen, hogedrukreiniging of algemene pomptoepassingen: de 82-serie pomp is altijd een geliefde pomp geweest.

EU Stage V emissie-eisen

Nieuwe voorschriften voor uitlaatemissies hebben Gorman-Rupp Europe ertoe aangezet een nieuwe versie van deze populaire pompset te ontwerpen. Het hart van deze set, de Gorman-Rupp 82H52 pomp, is hetzelfde gebleven en staat bewezen garant voor jarenlang gebruiksplezier. De set is nu uitgerust met een watergekoelde 2-cilinder dieselmotor die voldoet aan EU Stage V emissie-eisen, en is daarmee schoner, zuiniger en stiller dan ooit.

Praktische verbeteringen

Omdat deze pompset opnieuw ontwikkeld moest worden, heeft Gorman-Rupp Europe ervoor gekozen om direct enkele praktische verbeteringen door te voeren. Door de nieuwe motor is het gewicht iets toegenomen, maar het zwaartepunt is aangepast. Daarmee is de 82-45-702 nog makkelijker te verplaatsen en wendbaarder. Verder is deze pompset op wielen uitgerust met een omkasting, waarmee het geluidsniveau wordt gereduceerd en de draaiende delen beschermd zijn.

De 82-45-702 heeft een aansluitmaat van 2”, en biedt maximaal 45 m3/h debiet of 64 mWk opvoerhoogte.

Over Gorman-Rupp

Gorman-Rupp Europe is een onderdeel van Gorman-Rupp Company, opgericht in 1933 en een marktleider in de ontwikkeling en productie van pompen en pompsystemen voor uiteenlopende toepassingen, zoals de grond-, weg- en waterbouw, mijnbouw, agrarische sector en industrie. Gorman-Rupp Europe heeft productievestigingen in België en Nederland, en verkoopkantoren verspreid over heel Europa. Meer informatie over Gorman-Rupp in Nederland is te vinden op www.grpumps.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details