Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
NieuwsWaterbouw

Nieuwe Gorman-Rupp spuitpomp met EU Stage V dieselmotor

gorman-rupp-82-45-702-kopieren

18 oktober 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Populaire pomp voor aannemers schoner, zuiniger en stiller dan ooit

Tijdens het No-Dig evenement in Nijkerk op 9 en 10 oktober heeft Gorman-Rupp Europe de opvolger van de 82H52 spuitpomp geïntroduceerd: de Gorman-Rupp 82-45-702.

Al vele jaren is de Gorman-Rupp 82H52 spuitpomp een populaire keuze op bouw- en industriële locaties. Of het nu gaat om spuiten van filterbuizen voor bronbemalingen, hogedrukreiniging of algemene pomptoepassingen: de 82-serie pomp is altijd een geliefde pomp geweest.

EU Stage V emissie-eisen

Nieuwe voorschriften voor uitlaatemissies hebben Gorman-Rupp Europe ertoe aangezet een nieuwe versie van deze populaire pompset te ontwerpen. Het hart van deze set, de Gorman-Rupp 82H52 pomp, is hetzelfde gebleven en staat bewezen garant voor jarenlang gebruiksplezier. De set is nu uitgerust met een watergekoelde 2-cilinder dieselmotor die voldoet aan EU Stage V emissie-eisen, en is daarmee schoner, zuiniger en stiller dan ooit.

Praktische verbeteringen

Omdat deze pompset opnieuw ontwikkeld moest worden, heeft Gorman-Rupp Europe ervoor gekozen om direct enkele praktische verbeteringen door te voeren. Door de nieuwe motor is het gewicht iets toegenomen, maar het zwaartepunt is aangepast. Daarmee is de 82-45-702 nog makkelijker te verplaatsen en wendbaarder. Verder is deze pompset op wielen uitgerust met een omkasting, waarmee het geluidsniveau wordt gereduceerd en de draaiende delen beschermd zijn.

De 82-45-702 heeft een aansluitmaat van 2”, en biedt maximaal 45 m3/h debiet of 64 mWk opvoerhoogte.

Over Gorman-Rupp

Gorman-Rupp Europe is een onderdeel van Gorman-Rupp Company, opgericht in 1933 en een marktleider in de ontwikkeling en productie van pompen en pompsystemen voor uiteenlopende toepassingen, zoals de grond-, weg- en waterbouw, mijnbouw, agrarische sector en industrie. Gorman-Rupp Europe heeft productievestigingen in België en Nederland, en verkoopkantoren verspreid over heel Europa. Meer informatie over Gorman-Rupp in Nederland is te vinden op www.grpumps.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details