Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Pipeliner opleidingen gaan in het najaar weer van start.

Pipeliner opleidingen gaan in het najaar weer van start.

Al ruim 20 jaar biedt Pipeliner opleidingen voor werknemers in de kabel- en leidingbranche aan. Wat destijds begon met één opleiding is uitgegroeid tot een waaier aan mogelijkheden vandaag. Hierbij ligt de focus niet louter en alleen bij kennisoverdracht maar hebben we ook aandacht voor ervaringen opdoen, een netwerk opbouwen en de ontwikkeling op persoonlijk vlak. Er is zoveel dat je kan halen uit één van onze opleidingen. Dus waarom niet inschrijven voor een Pipeliner opleiding of masterclass? In samenwerking met Avans+ en Litecad bieden we twee volwaardige opleidingsformules aan, de Masteropleiding en de meer praktijkgerichte Beroepsopleiding. Daarnaast bieden we ook zes afzonderlijke Masterclasses aan, een nog flexibelere formule voor wie een opleiding op eigen tempo wil doorlopen. September lijkt nog ver weg, maar over enkele maanden is het alweer zover en gaan we met de nieuwe lichting van start. Zien we jou, of een van je medewerkers, in september in ons klaslokaal?

Masteropleiding

Al jaren is de Master of Pipeline Technology (MPT) een vaste waarde en unieke opleiding in de kabel- en leidingwereld. Sinds 2003 heeft deze opleiding al ruim 300 alumni afgeleverd welke inmiddels diverse (hoge) posities in de branche bekleden. Het doel van de opleiding is dan ook, naast kennis bijbrengen, ervaring uitwisselen en het eigen netwerk uitbreiden, de persoonlijke groei stimuleren en zo toekomstige managers, adviseurs en specialisten in dit vakgebied afleveren. De opleiding duurt in totaal 2,5 jaar, maar een deelnemer engageert zich per fase, met in de eerste fase (1 jaar) een programma dat leidt tot het certificaat “Technisch Pijpleidingingenieur” en in tweede fase (1,5 jaar) een programma dat leidt tot het gewenste diploma van “Master of Pipeline Technology”.

Beroepsopleiding

Een aantal jaar geleden heeft Pipeliner, i.s.m. Litecad, de Beroepsopleiding Pipeliner als tweede volwaardige opleiding gelanceerd. In recordtijd is deze opleiding uitgegroeid tot een vaste waarde in de kabel- en leidingwereld. Naast het verwerven van kennis en inzicht in de (technische) aspecten over het hele vakgebied heeft deze opleiding ook als doel de persoonlijke vaardigheden van de deelnemers in de werkcontext – projectmatig werken, rapporteren en presenteren – te stimuleren. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 1 jaar en biedt enerzijds nieuwkomers de kans de branche beter te leren kennen en anderzijds meer ervaren deelnemers een totaaloverzicht en kennis van het gehele proces. Uiteraard is het uitbreiden van het eigen netwerk ook hier een mooie meerwaarde die nog lang na de opleiding zijn vruchten afwerpt op zowel persoonlijk als professioneel vlak voor de deelnemers.

Masterclasses

Avans+, de opleidingsaanbieder van de Masteropleiding, stelt bovendien ook zes individuele modules, of “Masterclasses”, open voor deelnemers die zich niet (meteen) wensen te engageren voor de hele opleiding. Zo worden de volgende 6 Masterclasses aangeboden en starten in het najaar van 2023:

  1. Masterclass Pijpleidingtransport
  2. Masterclass Ontwerp
  3. Masterclass Aanleg
  4. Masterclass Bedrijfsvoering en onderhoud
  5. Masterclass Maatschappelijke inpassing
  6. Masterclass Juridische aspecten

Het bijzondere aan deze formule is dat de deelnemers, die zich inschrijven voor een losse Masterclass, de module samen volgen met de deelnemers die de gehele Masteropleiding doorlopen. Zo is dit meer dan een traditionele cursus en creëren we naast zuivere kennisoverdracht ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaring en het opbouwen van een netwerk binnen de sector. Het volgen van één module kan bovendien ook dienen als kennismaking met de totale opleiding. Een opleiding die bovendien al lang niet meer enkel en alleen focust op grote transportleidingen maar ook kijkt naar kabels, warmtenetwerken, distributieleidingen en aanverwante onderwerpen die een relatie hebben met de ondergrond (van de stedelijke omgeving).

Benieuwd wat onze alumni van deze ontwikkeling vinden? Lees dan even het interview in dit blogbericht!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details