Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Prefab bouwproces geoptimaliseerd dankzij nieuwe performante betoncentrale
Om zijn uniek prefab woningbouw concept nog verder te optimaliseren deed bouwonderneming Danilith een beroep op Creus Concrete Solutions voor het ontwerp, de levering en de installatie van een nieuwe performante betoncentrale.

Prefab bouwproces geoptimaliseerd dankzij nieuwe performante betoncentrale

Om zijn uniek prefab woningbouw concept nog verder te optimaliseren deed bouwonderneming Danilith een beroep op Creus Concrete Solutions voor het ontwerp, de levering en de installatie van een nieuwe Eurostar planetaire menger, zes grote bunkers en drie cementsilo’s. “Met deze ultramoderne geautomatiseerde installatie is Danilith gewapend voor de toekomst”, aldus Stijn Defraeye van Creus Concrete Solutions.

Creus Concrete Solutions ontwerpt en fabriceert Creus mengcentrales en volledig geautomatiseerde productielijnen voor de productie van gewelven. Ook onderhoud en service behoren tot het dienstenpakket. Danilith heeft op zijn beurt een sterke reputatie opgebouwd als woningbouwer, met een eigen uniek prefab bouwconcept. Door een volledig geautomatiseerd proces worden de gevelelementen in ateliers gemaakt waarbij een robot snel en zeer precies de bakstenen in de juiste structuur plaatst. 

Geautomatiseerd

Dankzij de nieuwe geautomatiseerde productielijn kan Danilith nog efficiënter en gestroomlijnder produceren. Stijn Defraeye: “We zetten met onze lijnen bewust sterk in op de prefab industrie, zowel voor de productie van structurele elementen als voor architectonisch beton. Bij Danilith plaatsten we een Eurostar planetaire menger met een capaciteit van 1,5 kuub, zes bunkers van 115 ton en drie cementsilo’s van 80 ton.”

Een automatisch opvoersysteem zorgt ervoor dat de juiste bunkers rechtstreeks van in de vrachtwagen via een storttrechter gevuld worden. Stijn Defraeye: “Het materiaal ligt nu veilig in de overdekte bunkers. De levertermijnen van grondstoffen zijn op vandaag bovendien zeer moeilijk in te schatten. Met meer opslagplaats kan Danilith daar nu op anticiperen. Het volledige proces is geautomatiseerd.” 

Dankzij de nieuwe geautomatiseerde productielijn kan Danilith nog efficiënter en gestroomlijnder produceren.

Voordelen

Sinds begin 2023 is de nieuwe performante betoncentrale operationeel. “Onze oude centrale had zijn tijd gehad”, vertelt Carlo Delmulle, zaakvoerder bij Danilith. “Het was dus sowieso tijd voor vernieuwing, maar de voordelen van deze nieuwe centrale gaan veel verder. Wij maken drie soorten beton en waar we vroeger de productie moesten splitsen, kunnen we nu alle soorten gelijktijdig draaien. We werken dus veel sneller en efficiënter.”

“En dankzij het automatische opvoersysteem winnen we ook manuren die vroeger ingezet werden om de bunkers met een bulldozer te vullen. Dat we voor Creus Concrete Solu­tions kozen, is geen verrassing. Het is een Belgisch bedrijf en ik had al veel positieve verhalen gehoord. De samenwerking verliep vlot, de prijs zat goed en belangrijk: ze denken heel erg mee om tot de beste oplossing te komen.”

Service

Bij ieder project besteed Creus Concrete Solutions bijzondere aandacht aan eenvoudig onderhoud, een gebruiksvriendelijke bediening en heel belangrijk: een goede service. “Zowel voor de klant als voor ons is kwaliteit cruciaal. Bij eventuele problemen zijn we dan ook snel ter plekke. In België is Creus Concrete Solutions de enige die de volledige lijn verzorgt. Van engineering en programmatie tot montage en nazorg. Kortom, sleutel op de deur”, besluit Stijn Defraeye.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details