Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Specialist in veiligheids- en overlevingstrainingen
RelyOn Nutec verzorgt wereldwijd veiligheids- en overlevingstrainingen voor professionals in de traditionele offshore, maritieme sector, offshore wind en hoogrisico industrie.

Specialist in veiligheids- en overlevingstrainingen

RelyOn Nutec verzorgt wereldwijd veiligheids- en overlevingstrainingen voor professionals in de traditionele offshore, maritieme sector, offshore wind en hoogrisico industrie. Inmiddels is er ook een verbreding naar de bouw- en nutssector. Het trainingscentrum is volledig uitgerust met geavanceerde simulatoren en kwalitatieve trainingsmiddelen. Er wordt aan professionals een realistische en meeslepende trainingservaring geboden in een veilige en gecontroleerde omgeving. 

Door de interactieve en praktijkgerichte trainingen, worden personen zo goed mogelijk voorbereid op reële noodsituaties. Hierdoor is de kans groter dat men niet enkel op automatische piloot handelt maar dat men de opgedane kennis en theorie kan toepassen in de praktijk, ongeacht wanneer de toestand en de omgeving stressvol zijn.

De trainingen worden georganiseerd in het Nederlands, Engels en Frans.

Competence 

RelyOn Nutec zorgt ervoor dat medewerkers van bedrijven en instellingen alle benodigde competenties in huis hebben en zo goed mogelijk voorbereid zijn op noodsituaties. Competence beyond compliance! Certificering (compliance) is een momentopname, maar competentie is een eeuwigdurend proces. Essentieel is dus het op peil houden van de vaardigheden van de medewerkers.

Besloten ruimtes

Voor de inspectie van bijvoorbeeld riolen, collectoren en pompputten is vaak afdalen in de infrastructuur nodig. Afdalen in een besloten ruimte is niet zonder risico. Risicobeheersing en training rond ‘besloten ruimtes’ behoren tot de kerntaken van RelyOn Nutec. De accreditering door Aquafin en de samenwerking met onder meer Constructiv zijn hiervan een bevestiging. Zo is er bijvoorbeeld de opleiding tot veiligheidswacht bij betreding van Aquafin riool- en rwzi-infrastructuur. 

Nieuw in het opleidingsaanbod van RelyOn Nutec: verplichte opleiding Basisveiligheid voor de bouwsector volgens CAO & KB. Het doel van deze nieuwe opleiding is de werknemers bewust maken van de risico’s die aanwezig zijn op een tijdelijke of mobiele bouwplaats. Ongeacht of deze risico’s voortvloeien uit eigen activiteiten of uit de activiteiten van andere aannemers die aanwezig (zullen) zijn.

De werknemer volgt de opleiding bij voorkeur voor ten laatste binnen één maand na de opstart van de werkzaamheden. Na afloop ontvangt de deelnemer een attest van deelname.

Het trainingscentrum is volledig uitgerust met geavanceerde simulatoren en kwalitatieve trainingsmiddelen.

Bedrijfscontinuïteit

Bedrijven willen geen risico’s nemen met de veiligheid en gezondheid van hun personeel, noch met de bedrijfsbezittingen en activiteiten van hun onderneming. Bedrijfscontinuïteit is van cruciaal belang. Ondanks alle inspanningen om de veiligheid te borgen, zit een ongeluk echter in een klein hoekje. Het kan desastreuze gevolgen hebben wanneer er niet correct op een incident gereageerd wordt. 

Om de impact van calamiteiten te beheersen en te verminderen, is plannen voor het onverwachte cruciaal. RelyOn Nutec zorgt ervoor dat organisaties goed voorbereid zijn op allerhande bedrijfskritische scenario’s, zodat haar klanten zich kunnen blijven richten op hun corebusiness: het leveren van producten en diensten aan de samenleving.

RelyOn Nutec zorgt ervoor dat medewerkers van bedrijven en instellingen alle benodigde competenties in huis hebben en zo goed mogelijk voorbereid zijn op noodsituaties.

Een greep uit het aanbod:

  • Veiligheidswacht bij betreding Aquafin riool- en rwzi infrastructuur 
  • Veiligheidswacht besloten ruimten 
  • Betreder besloten ruimten 
  • Onafhankelijke adembescherming 
  • Eerste interventieploeg (EIP) 
  • Basisveiligheid voor de bouwsector
  • Werken en redden op hoogte 
  • EHBO opleidingen (BHV) 
  • Digitale oplossingen / Competence management 

De trainingen worden georganiseerd in het Nederlands, Engels en Frans.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details