Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken
Specialisten in herstelling, versterking en bescherming van betonconstructies
FEREB, een beroepsvereniging die werd opgericht in 1992, vertegenwoordigt de belangrijkste bedrijven die actief zijn in de sector van de betonherstellingen.

Specialisten in herstelling, versterking en bescherming van betonconstructies

Vanaf de jaren 60/70 werd een sterke toename van bouwen met beton waargenomen. En dat in zowat alle sectoren. Beton inspireert nog steeds heel wat architecten. Logisch, het is sterk, duurzaam en kan snel en efficiënt verwerkt worden. Zo realiseert een architect makkelijk hoge gebouwen en grote overspanningen, zoals bruggen. Maar ook beton veroudert. Dus dringen herstellingen zich op. Helaas falen herstellingen vaak binnen de tien jaar. Nochtans is de kennis om duurzame herstellingen te realiseren beschikbaar.

FEREB, een beroepsvereniging die werd opgericht in 1992, vertegenwoordigt de belangrijkste bedrijven die actief zijn in de sector van de betonherstellingen. De beroepsvereniging verdedigt de belangen van haar leden in nationale en internationale werkgroepen, commissies en overlegcomités. FEREB werkt hiervoor samen met de bevoegde Belgische instanties op dit gebied (BENOR, Confederatie Bouw, TCB, MOW, SPW …) 

Betonschade kan verschillende oorzaken hebben.

Oorzaken van betonschade

Betonschade kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen is gewoon de levensduur volgens het origineel ontwerp overschreden. Er kunnen fouten gemaakt zijn bij ontwerp of uitvoering, of er werd met sommige externe factoren – carbonatatie, chloriden … – geen of te weinig rekening gehouden. Betonschade hoeft echter niet het einde van de constructie te betekenen. Een tijdige en met zorg uitgevoerde herstelling op basis van correct uitgevoerde diagnose en een hierop afgestelde hersteltechniek met aangepaste producten en uitgevoerd door een ervaren aannemer garanderen een kwalitatieve en duurzame betonherstelling. Ook controle tijdens en na de uitvoering van de werken en een eventuele extra bescherming bepalen de duurzaamheid van de betonherstelling. Op het YouTube-kanaal van FEREB is hierover nog heel wat meer informatie te vinden.

Een tijdige en met zorg uitgevoerde herstelling op basis van correct uitgevoerde diagnose en een hierop afgestelde hersteltechniek met aangepaste producten en uitgevoerd door een ervaren aannemer garanderen een kwalitatieve en duurzame betonherstelling.

Conform Europese norm EN 1504

FEREB neemt de promotie op zich van procedures en kwaliteitsproducten om een kwalitatieve en duurzame herstelling, versterking en bescherming van beton te garanderen. Daarvoor werkten ze een certificatiesysteem uit dat conform is met de Europese norm EN 1504. Deze norm definieert termen met betrekking tot producten en systemen voor reparatie, voor gebruik in onderhoud en bescherming, herstel en versterking van betonconstructies. 

Thierry Pfleiderer, Marketing & Communication bij FEREB: “Om de promotie van de kwaliteit van de herstellings-, verstevigings- en beschermingswerkzaamheden van alle leden-aannemers te optimaliseren organiseert FEREB permanente seminaries, workshops en opleidingen. Ook worden er cursussen voor de medewerkers van leden ontwikkeld. Dit gebeurt in samenwerking met Syntra en behelst een basiscursus ‘duurzaam betonherstel’, georganiseerd voor arbeiders die zich in deze toepassing willen bekwamen.

Om de promotie van de kwaliteit van de herstellings-, verstevigings- en beschermingswerkzaamheden van alle leden-aannemers te optimaliseren organiseert FEREB permanente seminaries, workshops en opleidinge

Drukbezochte studiedagen

Thierry Pfleiderer: “Om iedereen up-to-date te houden van de laatste wetgevingen en procedures organiseren we ook regelmatig drukbezochte studiedagen. Onze doelgroep daarvoor zijn uiteraard aannemers, ingenieurs, architecten, technici en andere geïnteresseerden in dit vakgebied, zoals openbare diensten, syndici, eigenaars en beheerders van gebouwen en kunstwerken. Daarvoor participeert FEREB natuurlijk zeer actief aan alle technische studies die zich aanbieden met betrekking tot de sector. Bovendien worden we heel nauw betrokken bij Belgische en Europese normalisatiecommissies van producten en systemen. Zo kunnen we al onze leden op regelmatige basis informeren over het reilen en het zeilen van de betonsector en alles wat ermee verwant is. Zowel nationaal als internationaal!”       ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details